ZETApress

hírportál

Meséltek a szépségek

Beteg gyerekekre is jutott ideje a szépségkirálynőnek. Gelencsér Tímea, Magyarország Szépe tegnap esti győzelme előtt néhány nappal még a veszprémi kórházban volt ? tudatta Bodnár-Illés Zsófia. A Magyarország Szépe választást tegnap a Duna és a Duna World csatornákon élőben követhettük figyelemmel.

A szépségkirálynő szerencsére nem betegség miatt járt a kórházban, hanem döntős társaival együtt a bent fekvő gyerekek napját vidította fel kedves ajándékokkal és mesékkel. A 15 lány a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja keretében kereste fel a kicsiket, akik a sok szépség körében egy csapásra elfelejtették betegségüket.

? A medvés meséket szeretem a legjobban, mesélsz nekem egyet? ? nézett sóvárgó szemekkel a kis Ádám Gelencsér Tímeára. Az 5 éves, nemrég műtött kisfiú természetesen nem maradt mese nélkül: Tímea, aki tegnaptól hivatalosan is Magyarország Szépe, mosolyogva olvasott fel egy macis történetet, miközben Ádám csillogó szemekkel hallgatta. Sőt még egy autót és egy plüssállatot is kapott ajándékba, így már biztos, hogy nem a betegségéről, hanem az új játékokról, élményekről szólt neki a nap hátralevő része!

? Nagyon megható volt, ahogy a gyerekek körénk gyűltek, és őszinte érdeklődéssel hallgatták meséinket. Gyermekkoromban sajnos én is többször kényszerültem kórházba. Mit meg nem adtam volna, ha egy kedves meseolvasó egy kis örömöt csempész a fehér falak közé! ? mondta el Gelencsér Tímea. ? Fantasztikus érzés volt az a sok szeretet és hála, amivel felénk fordultak. Jó volt látni, hogy kicsit mintha elfeledkeztek volna fájdalmukról, és meseországba röppenve csak a tündérekről és hercegkisasszonyokról szólt ez a pár óra. Bár most a nemzetközi versenyre készüléssel telik majd időm nagy része, mindenképp szeretnék majd visszatérni később is egy másik gyermekosztályra, hiszen ez az élmény nemcsak a kicsiknek, hanem nekem is sokat jelentett, csodálatosan éreztem magam!

A Magyarország Szépe 15 döntőse a mesedoktorok sorába lépve látogatta meg a beteg gyerekeket a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, ahol nemcsak a kicsiknek, de a szülőknek is rengeteg emlékezetes pillanatot szereztek. A veszprémi gyermekosztály, és további 43 magyarországi kórház kis betegeit rendszeresen látogatják az önkéntesek a meseolvasó program keretében, amelyre a K&H gyógyvarász honlapján lehet jelentkezni. A kezdeményezéshez már számos híresség, többek között Dukai Regina, Sarka Kata, Vadon Jani, az Operettszínház színészei és több kortárs író is csatlakozott.

Szóljon hozzá!