ZETApress

hírportál

Az Operettszínház mesélői

Beteg gyermekéért aggódott az Operettszínház színésze. Siménfalvy Ágota, az Operettszínház művésznője 2,5 éves kisfiával a kórházak visszatérő vendége volt. Még ma is fájó szívvel emlékszik vissza akkori kiszolgáltatott helyzetére. Azt azonban nem felejtette el, hogy a fájdalomra, a türelmetlenségre, az unalmas órák eltöltésére a legjobb gyógyír a mese volt.

Éppen ezért Ágota örömmel változott egy délután erejéig mesedoktorrá, és küldte el kedvenc történetét a beteg gyerekeknek. A meseolvasáshoz az Operettszínház ifjú sztárjai is csatlakoztak, így Jenes Kitti, Veréb Tamás, Gömöri András Máté és Angler Balázs is kedvenc mesehőse bőrébe bújt. ? Anyukaként a saját tapasztalataimból tudom, milyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek a családok, ha egy kisgyerek akár csak pár napot is kórházban kényszerül eltölteni. Arról nem is beszélve, ha a kórházi tartózkodás hosszabbra nyúlik, fájdalmakkal jár, vagy esetlegesen elkülönítve kell lennie a kis betegnek. Minden gyermeknek nagyon nehéz, ha kiszakítják a megszokott környezetéből, a meghitt, színes gyerekszobából és egy rideg környezetben, ágyhoz kötve kell hosszabb időt eltöltenie. Ilyenkor nagyon lassan vánszorog az idő. Bízom benne, hogy a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program videói feledtetik majd a gyerekekkel betegségeiket, jókedvre derítik őket, képzeletben elrepülhetnek a mesék varázslatos világába és ez valóban hozzájárulhat mihamarabbi gyógyulásukhoz! A kollégáimmal együtt mondhatom, hogy olyan örömmel táncoltunk, énekeltünk, illetve olvastuk fel a kamerán keresztül a népmeséket, mintha személyesen is ott ülhettünk volna a gyerkőcök ágyánál! ? mesélte Ágota.

Az Operettszínház kedvelt színészei ? Siménfalvy Ágota, Jenes Kitti, Veréb Tamás, Gömöri András Máté és Angler Balázs ? az Erdei Kalamajka egyes részleteit, dalait és további vidám történeteket mondtak videóra, ezzel csatlakozva a K&H gyógyvarázs mesedoktorok sorába. ? Gyermekkoromban nekem is nagyon sokat meséltek a szüleim, és hiszem, hogy a történeteken keresztül rengeteg szeretetet tudunk a beteg gyerekeknek adni. Színészként is feladatomnak érzem, hogy a művészeten keresztül hozzájáruljak a rászorulók, a beteg gyerekek gyógyulásához, ezért csatlakoztam az online mesemondók táborához ? mondta el Veréb Tamás. A színészek meséi azt a jelenleg 424 történetet tartalmazó mesetárat bővítik, amiket az ország 40 kórházában eddig 48 ezer alkalommal néztek meg a gyerekek a K&H gyógyvarázs Youtube-csatornáján keresztül.

Szóljon hozzá!