ZETApress

hírportál

Innováció a gyermekegészségügyben

Műszer a gyerekekértGyorsabb, szövődménymentes gyógyulás, kevesebb fájdalom ? rengeteg előnye van az innovatív eljárások alkalmazásának a gyermekegészségügyben. A K&H gyógyvarázs pályázata idén kiemelten támogatja a legmodernebb orvosi eszközök beszerzését. A pályázatra jövő péntekig adhatják be a kórházak és mentőállomások jelentkezésüket.

A XX. század végén számos innovatív eljárás jelent meg az egészségügyben ? ezen belül a gyermekegészségügyben is ? a XXI. században pedig még jobban felgyorsultak az új technológiák. Az innovatív eljárásoknak számos előnyük van: gyorsíthatják a gyógyulást, növelhetik a biztonságot, csökkenthetik a szövődmények arányát, a beteg fájdalmát, szervezetének terhelését ? tudtuk meg sajtósaiktól.

? A legmodernebb eljárások, gyógyszerek zömét a felnőttek számára fejlesztik ki, hiszen sokkal nagyobb a betegszám ? mondta Dr. Krivácsy Péter, a SOTE I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Betegambulanciájának főorvosa, a K&H gyógyvarázs zsűritagja. ? Ezeket azonban ? esetleges kisebb módosításokkal ? a gyermekgyógyászatban is lehet használni, így történt ez ultrahang, az endoszkópos sebészeti eljárások vagy épp az MR vizsgálat esetében is. Számos modern eljárást alkalmazunk már a gyermekek gyógyítása során, de a kicsik érdeke lenne, hogy az újdonságok még szélesebb körben elterjedjenek. Gyermekkorban kiemelt szerepe van például azoknak a technikáknak, eszközöknek, amelyek kevesebb vérből képesek laboreredményt adni, kisebb fájdalmat jelentnek a kicsinek, vagy épp felgyorsítják a gyógyulást. Kiemelten a diagnosztika, a terápiás eljárások, valamint a gyermekápolás területén lenne szükség a legmodernebb eszközökre, berendezésekre ? tette hozzá a főorvos.

? Az innovatív eljárások hazai alkalmazásának és elterjedésének legnagyobb akadálya a forráshiány ? mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. ? Ezt igyekszünk elhárítani K&H gyógyvarázs programunkkal, amelynek célja, hogy korszerű műszerekkel és berendezésekkel segítse a gyermekgyógyítással foglalkozó szakemberek munkáját. A legújabb technológiák alkalmazása révén a gyermekek gyógyítása még hatékonyabbá válhat, csökken a kis betegek fizikai és lelki terhelése, és a kicsik hamarabb élhetnek újra teljes életet. Ezért tűztük idei műszerbeszerzési pályázatunk zászlajára az innovatív eszközök támogatását ? magyarázta az igazgatónő.

A K&H gyógyvarázs eszközbeszerzési pályázatára a társadalombiztosítási támogatással rendelkező, fekvő-, és/vagy járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermek- és csecsemő osztályai, PIC centrumok, gyermekügyeletek, illetve mentőszolgálatok nyújthatják be jelentkezésüket, maximum négymillió forintértékű eszközökre. A pályázat határideje június 3-a péntek. A részletes pályázati kiírás és a hozzá kapcsolódó dokumentumok idekattintva érhetők el.

Szóljon hozzá!