ZETApress

hírportál

Sok kicsi sokra megy!

Bethesda Anyák HázaKözel fél éve fogadja a rászoruló családokat a Bethesda Anyák Háza ? tudatta Vidor Eszter, VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda. A széleskörű társadalmi összefogásnak köszönhetően a Bethesda Gyermekkórház udvarán található épület kulturált szállást nyújt az égéssérült gyermekek hozzátartozójának.

Itt a szülők gyermekük mellett maradhatnak a sokszor hosszas gyógykezelés teljes ideje alatt, amikor a legnagyobb szükség van rájuk. A Bethesda Anyák Háza tavaly november 19-ei ünnepélyes átadásáról idekattintva olvashatunk. A felújítás során kialakított helységekben összesen 9, beteg gyermekét kísérő hozzátartozó számára tudunk szálláslehetőséget biztosítani. Ezen túl folyamatban van a kórház ügyeletes orvosai és nővérei számára öltöző és pihenőhelyiségek kialakítása. A kezdeményezést számos hazai és nemzetközi együttműködő partner segítette, többek között Kováts Adél színművésznő, Jaksa Petra önkéntes tűzoltó, valamint az SCA Hygiene Products Kft. a cég fenntartható társadalmi felelősségvállalási stratégiájának részeként.

A Bethesda Anyák Háza küldetése, hogy a szülők számára biztos hátteret nyújtson. Így nem csupán szállást, de lelki támogatást és a legszükségesebb mindennapi teendők ellátására (mosás, teakonyha, közösségi tér) is megfelelő helyeket is találnak. Az átadás óta 36 rászoruló szülő kapott ingyenes szállást és ellátást a Bethesda Anyák Házában. A leghosszabb itt tartózkodás 60 nap volt, míg a szobákban eddig összesen 305 éjszakát töltöttek el az ország minden tájáról hozzánk érkező gyermekek szülei a gyógykezelés ideje alatt. Az épület fenntartásához, üzemeltetéshez és fejlesztéshez szükséges források előteremtése további feladatok elé állítja a Bethesda Kórház hivatalos Alapítványát. Bízunk benne, hogy az Önök segítségével együtt a Bethesda Anyák Háza még több rászoruló gyermeknek és családjának adhat biztonságot és reményt. Kérjük, támogassa Ön is a Bethesda Anyák Házát a személyi jövedelemadója 1%-nak 18042539-1-42 adószámra küldött felajánlásával!

Szóljon hozzá!