ZETApress

hírportál

100 számítógép 24 gyermekosztálynak

Mesenézés24 kórház gyermekosztálya nyert összesen 100 asztali számítógépet a K&H gyógyvarázs jóvoltából, amelyek az egészségügyi dolgozók munkáját hivatottak megkönnyíteni ? tudatta Bodnár-Illés Zsófia.

14 megye 24 kórházának gyermekosztályain segítik januártól a szakemberek munkáját azok a számítógépek, amelyeket a K&H gyógyvarázs pályázatán nyertek el az intézmények. A pályázaton a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban résztvevő gyermek-egészségügyi intézmények indulhattak, megindokolva, hogyan segítenék a gépek a gyermekosztály működését, a szakemberek munkáját.

? A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban részt vevő 75 kórházból 50 adta be jelentkezését a pályázatra, ami azt mutatja, hogy nagyjából az intézmények 67%-a nem rendelkezik megfelelő számítógépes parkkal. Ezen kívül riasztó adat az is, hogy ezekben a kórházakban a gépek átlagéletkora több mint 10 év, de van olyan intézmény is, ahol 15 évesnél régebbi számítógépeket használnak ? mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

? A megfelelően hatékony működéshez, az adminisztratív feladatok gördülékeny ellátásához pedig szükség van megfelelő eszközökre, hiszen csakis így juthat több idő és erőforrás a megfelelő szakmai munkára, a gyermekek minél jobb ellátására. Bízunk benne, hogy a most átadott 100 gép jelentősen megkönnyíti az egészségügyi szakemberek munkáját, hozzájárulva a beteg gyerekek hatékonyabb gyógyításához, hogy a kicsik minél hamarabb újra teljes életet élhessenek ? tette hozzá az igazgatónő.

Adminisztráció? A pályázaton nyert gépekkel érezhetően gyorsul az adminisztráció, a vizsgálatok, és napi rutin kérések. Rövidül azon idő, amit nem a beteggel tudunk érdemben foglalkozni. Egy gyermekosztályon pedig különösen fontos, hogy érdemben több időt tudunk a kis betegekkel tölteni ? mondta el Dr. Baradi Ágnes, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Gyermekosztálya főorvosa.

A 100 gépen kívül 10 gyermekosztály még egy-egy olyan számítógéppel is gazdagodott, amely kifejezetten a gyerekek kórházban eltöltött idejét könnyíti meg, hiszen a kicsik rendszeresen nézhetik rajta a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáját. A mesetár több mint 300 videója között a népmeséken és a klasszikus történeteken kívül kortárs elbeszélések is helyet kaptak, így a kis betegek ízlésüknek és aktuális hangulatuknak megfelelően igen széles palettáról válogathatnak. ? A kapott számítógépekkel a gyors és precíz munkavégzés biztosított. Emellett a legfontosabb szempont, hogy a gyermekek nagy örömére most már a mesefelolvasáson kívül vizuális élményekben is gazdagodhatnak a beteg napok idején ? mondták el a Kanizsai Dorottya Kórház Gyermekosztálya dolgozói.

Szóljon hozzá!