ZETApress

hírportál

Megújult a szakrendelő

Felújított RendelőintézetA Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet XX. kerület Ady Endre utcai szakrendelőjében decemberben lezárult az a közei 150 millió forint értékű felújítási projekt, amely az Európai Unió és Magyarország Kormányának társfinanszírozásával, a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával valósult meg.

A munkálatok során 270 darab korszerű nyílászárót szereltek be és javítottak az épület általános hőszigetelésén, amely nemcsak kellemesebb, komfortosabb környezetet biztosít a betegek gyógyulásához, hanem jelentősen csökkenti a káros-anyagkibocsájtást, valamint a fűtési költségeket is. A 3 hónapos felújítás alatt több, mint 4300 m2 falfelületet újítottak fel 200 liter festékkel ? tudtuk meg délelőtt az igazgatói iroda előterében.

A pesterzsébeti Ady Endre utcai Szakrendelőben közel húsz szakrendelés és két gondozó, valamint számos háziorvosi rendelő is működik. Az ünnepélyes átadón dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója, dr. Nemcsok Dénes, az NFM környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkára, dr. Deczky Zoltán, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója, dr. Tóth Judit, az EMMI Egészségügyi Államtitkárság főosztályvezetője és Szabados Ákos, a XX. kerület polgármestere szólalt fel Szabó László, az YpsylonMedia vezető tanácsadója moderálásával. Az Energetikai korszerűsítés a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szakrendelőjében című projekt támogatási összege: 146,44 millió forint. Azonosító száma: KEOP-5.7.0/15-2015-0054.

A XX. kerületben lakó helyettes államtitkár betegként is megfordul néha az Ady Endre úti rendelőben. A december 14-ei Lázár utcai nyílászáró átadáson az iskola egykori tanulójaként a korábbi tanító néniket említette nagy szeretettel, ma viszont kérdésemre a kedvenc fogászáról beszélt. A nyugdíjas fogorvosnő visszajár néha rendelni, s Dénes is olyankor ül be a doktornő székébe. Mivel több új fiatal fogász érkezett, a XX. kerületiek fogai jó kezekbe kerülhetnek!

Szóljon hozzá!