ZETApress

hírportál

Megújult a Sebészet

Semjén Zsolt a SebészetenDélelőtt átadták az Egyesített Szent István és Szent László Kórház ? Rendelőintézet megújult Sebészeti Osztályát a Nagyvárad téri A-épületben. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az átadón elmondta, karácsony előtt a felújított osztálynál szebb ajándékot nem is lehetett volna adni a betegeknek, hiszen gyógyulásukra hat a környezet is.

Elsősorban az állam feladata a kórházak támogatása, de jó látni, hogy vannak magánemberek és cégek is, akik, illetve amelyek hálás betegként vagy barátként segítik egy kórház felújítását. A 32 ágyas Sebészet kilenc kórtermében kicserélték a nyílászárókat, kifestették a szobákat és a folyosót, kicserélték a padlót, valamint megújult a nővérpult is. A beruházás a Csepeli Önkormányzat és a Dunagép Zrt. támogatásával valósult meg a Magyar Sebészek Alapítványon keresztül.

Vályi-Nagy István, a ferencvárosi kórház főigazgatója elmondta, az intézményben jelenleg is zajlik a több mint kétmilliárd forintos fejlesztés, melynek részeként átállnak a digitális képalkotó vizsgálatok végzésére, ultrahang-berendezéseket vásároltak, továbbá zajlik a többi telephely épületeinek felújítása is. Jövőre tervezik a számítástechnikai rendszer egységesítését, amely a Szent László Kórház és a Szent István Kórház egyesítése óta várat magára. Mindkét kórház az 1800-as évek végén nyílt meg a IX. kerületben, ezeket 2007. július 1-jén egyesítették. Azóta már a Kórház ? Rendelőintézethez tartozik a ferencvárosi Merényi Gusztáv Kórház és Kispesten a Jahn Ferenc utcai Rehabilitációs Centrum is.

Szóljon hozzá!