ZETApress

hírportál

MENTA mobilon

MENTA mobilonIngyenesen letölthető a MENTA mobil alkalmazás ? az egészséggel kapcsolatos mindennapi és stratégiai élethelyzetek új és praktikus eszköze ? mától az alkalmazásboltokból is ? tudatta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Az ÁEEK részéről európai uniós támogatással létrehozott MENTA okos-telefonos alkalmazás segítségével saját egészségi adatainkról, fizikai állapotunkról, prevenciós lehetőségeinkről tájékozódhatunk, és egészségünk megőrzése érdekében széleskörű információkhoz juthatunk. A MENTA (Mobil EgészségNapló és Tájékoztató Alkalmazás) alapvető célja az egészségtudatos magatartás támogatása, valamint a legkorszerűbb technikai eszközök felhasználásával egy mindennapi segédeszköz biztosítása az egészséges életmód fenntartásához. A mától Android és iOS készülékekre is ingyenesen letölthető mobil alkalmazás használatával elérhetővé válik a saját és családtagjaink egészségi állapotának monitorozása, nő az egészséggel kapcsolatos hiteles információkhoz való hozzájutás lehetősége, valamint javul az egészségügyi ellátórendszerben való eligazodás képessége.

A MENTA egyszerű, praktikus kezelőfelületet biztosít, amelynek használata könnyen elsajátítható. Az alkalmazás fejlesztésekor az ÁEEK nagy hangsúlyt fektetett az adatbiztonsági elvek betartására és a személyes információk biztonságos tárolására. A MENTA elősegíti az egészségügyi problémák monitorozását és kezelését, különösen a népbetegségnek számító szív- és érrendszeri betegség, vagy cukorbetegség esetén. Egészségterv készítésével és követésével, a mozgás-, és táplálkozásnaplók segítségével az előzetesen beállított egészségcél elérése sokkal egyszerűbbé válik. A Vércukor- és Vérnyomásnaplóban feljegyezhetők a mért értékek, a Testtömeg-naplóban követhetővé válik a testsúly változása, a Táplálkozásnaplóban a kalóriabevitel, a Mozgásnaplóban pedig a fizikai aktivitás értékei.

Gyógyszer- és Szolgáltatáskereső, továbbá egy közel 600 szócikkes betegségkalauz is található az alkalmazásban. A MENTA interaktív térképet és útvonaltervezőt is rendelkezésre bocsát, valamint hiteles forrásból tájékoztat a keresett, vagy éppen a közelben található egészségügyi intézmények és gyógyszertárak címéről, telefonszámáról, valamint nyitva tartási idejéről. Az alkalmazás fontos gyakorlati tanácsokkal látja el a felhasználókat, figyelmeztethet például a gyógyszerek bevételére, vagy kiértékeli a különböző naplókba bevitt adatokat. A MENTA támogatja, hogy felhasználói − bővebb tudással és információval rendelkezve − aktívabb szerepet tölthessenek be egészségük megőrzésében.

A fejlesztők az alkalmazás még esetleges hibáit a felhasználók visszajelzései alapján folyamatosan javítják, ezért az üzeneteket a menta@aeek.hu emailcímre várják. Az új verziók megjelenéséről a közösségi oldalon minden friss információ megtalálható. Az ingyenesen letölthető mobil alkalmazás új utakat nyit majd meg a betegek orvosaikkal történő kommunikációjában is. Az alkalmazás továbbfejlesztett változatában ugyanis lehetővé válik majd az egészségügyi intézményeknél, vagy a háziorvosnál tárolt egészségügyi adatok egyéni mérésekkel történő kiegészítése, valamint ezeknek az információknak a háziorvossal történő megosztása a személyre szabott egészségügyi ellátás érdekében.

Szóljon hozzá!