ZETApress

hírportál

Életmentő Kecskeméten

Kecskeméti defibrillátorKecskeméten is defibrillátorral növeli a MÁV az utasok biztonságát. Életmentő defibrillátor készüléket helyeztek el a győri és a hegyeshalmi átadás után a kecskeméti vasútállomáson is a DB Schenker Rail Hungária Kft. támogatásával ? tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Az eszközt a helyszínen ünnepélyes keretek között mutatták be. A vasúttársaság utasai biztonságát, biztonságérzetét szeretné növelni az újabb defibrillátor kihelyezésével, a DB Schenker Rail Hungária Kft. pedig társadalmi felelősségvállalását hangsúlyozza az életmentő készülék adományozásával. A DB Schenker Rail Hungária Kft. tavaly kórházi műszereket adományozott, idén pedig az utazóközönséget és a vasúton dolgozókat segíti adományaival.

A defibrillátor azért jelent fontos szolgáltatást a kecskeméti vasútállomáson, mert hirtelen szívmegállás esetén minden perc számít. Újraélesztés nélkül már 4-5 öt perc után idegrendszeri károsodások következhetnek be és a szakszerű segítség gyakran nem áll rendelkezésre. A társaságok ezért is tartják jelentős vívmánynak egy olyan automata készülék elérhetőségét az állomáson, amely baj esetén külön szakképzettség nélkül bevethető. Az állomáson és annak környezetében naponta több ezer ember fordul meg. Ha közülük csak egy személy életét is megmenti majd a készülék, a MÁV-csoport szerint már érdemes volt elhelyezni.

Szóljon hozzá!