ZETApress

hírportál

Receptverseny szakácskönyve

EgészségedreMa délelőtt a Halmi utcai Aesculap Akadémián a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság XV. Kongresszusán bemutatkozott az Egészségedre! Szakácskönyv, melyet a MOMOT és a Kor Kontroll Társasággal immáron másodszor adott ki közösen és ez is a közös receptversenyük legjobbjait tartalmazza.

A pályázók között tavaly is akadt tisztifőorvos, dietetikus, diabéteszes, filmrendező, egyetemi hallgató, de még séf is! Nemcsak középkorúak vagy idősebbek versenyeztek, több 19 éves egyetemista is kedvet kapott a főzőcskézéshez, a legfiatalabb 11 éves versenyző pedig meg is nyerte a versenyt. A határon túli nyitás jegyében Szlovákia mellett érkeztek receptek a Vajdaságból, sőt még Finnországból is!

Az ínycsiklandó ételeket érdemes kipróbálni, hiszen a pályázók figyelembe vették a szervezők kéréseit, szénhidrát csökkentett, felesleges kalóriáktól mentes, testsúly csökkentő és testsúlykarbantartó recepteket küldtek be, így a fogyókúrázók és diabéteszesek is fogyaszthatják a szakácskönyvben található receptekből készült ételeket.

Jó hír, hogy az édesszájúak isteni zserbót, vagy éppen Rákóczi-túróst készíthetnek anélkül, hogy bűnöznének, hiszen a beküldött receptek szerint a finomságok szénhidrát-csökkentett alapanyagokból készülnek, így a diabéteszesek is bátran fogyaszthatják őket. Finom és kalória-csökkentett sós süti a fetasajtos pehelypogácsa joghurtos mártással, de olyan különlegességek is megtalálhatók a receptek között, mint a vörös-lencsegolyó, vagy éppen a zöld-fűszeres kukoricabatyuban sült bélszín.

Élelmiszerkonvoj a rászorulóknak

Az idén tizedszer segít a Magyar Élelmiszerbank Egyesület adománykonvoja a rászorulóknak ? közölte Cseh Balázs elnök az Élelmezési Világnap alkalmából tartott délelőtti sajtótájékoztatón a Műcsarnokban. A Magyar Élelmiszerbank tíz éve, október 16-án, az Élelmezési Világnapon azért indította útnak az országban az adománykonvojt, hogy az éhezés elleni küzdelem fontosságára felhívja a figyelmet. A tavalyi életmentő ételmentésről idekattintva olvashatunk.

Idén 16 teherautó 30 tonna élelmiszert visz az Élelmiszerbank raktárába, amelyet karitatív szervezetek segítségével juttatnak el a rászorulóknak. Az adománykonvoj által szállított élelmiszer értéke mintegy harmincmillió forint, és várhatóan mintegy ötvenezer embernek jut majd belőle. A sajtótájékoztatón Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató-helyettese és az Európáért és Közép-Ázsiáért felelős regionális képviselője, valamint Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára is megjelent.

Szóljon hozzá!