ZETApress

hírportál

Tiszaújvárosi egészségfejlesztés

Jabil TiszaújvárosbanAz egészség megőrzése az egyik legfontosabb dolog mindenki életében. A tiszaújvárosi Jabil Circuit Hungary Kft. ezt felismerve kiemelt figyelmet szentel munkavállalói egészségvédelmére, ezért egy hosszútávú egészségprogramot szervez kollégái számára ? tudatta Nagy Ákos, VM.komm Tanácsadó Iroda.

Programjuk keretében a dolgozóknak lehetőség nyílik sportolásra, helyes táplálkozás elsajátítására és különböző egészségügyi szűréseken való részvételre. A tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország Kft. történetében először indított hosszútávú egészségprogramot. Az eseménysorozat egy kétnapos komplex szűréssel indult. A dolgozók például vérnyomás, vércukorszint, oxigén saturáció, testtömeg index-méréseken vehettek részt. Nagy volt az érdeklődés, több mint 300 munkatárs jelent meg az egyes szűréseken.

Szintén sokan jelentkeztek a tüdőszűrő vizsgálatokra, amihez külön szűrőbusz érkezett a Jabil udvarára. A szűrések mellett értékes nyereményekért folyó játékra is invitálták a dolgozókat, ahol egészséges életmóddal kapcsolatos kérdéseket kellett helyesen megválaszolni, ez a fajta játékos figyelemfelhívás is igen népszerű volt. A hosszabb távú programok közül most debütált a Nagy Jabil Fogyás elnevezésű kezdeményezés. Ide egyéni és csapat kategóriában várták a jelentkezőket. A cél az, ki tudja (arányaiban) a lehető legtöbb súlyt veszteni a 3 hónap múlva rendezendő következő egészségnapig. Eddig összesen 16 ezer 024,5 kg nevezési testsúly került a programba. Az egyéni és csapat győztesek pénzjutalomban részesülnek majd.

A szervezők fontosnak tartják, hogy ne csak egy-egy nap szóljon az egészségről. Ennek szellemében az Egészségnaptól kezdődően a Jabil gyár ételszolgáltatói minden hétköznap olyan fitt, egészséges menüt is biztosítanak a kollégák számára (alacsony kalória- és szénhidráttartalommal), amivel egy lépéssel közelebb kerülhetnek az egészséges életmódhoz. A cég várakozásai szerint az egészségjavító intézkedések hosszabb távon nem csupán az egyéni közérzetet, de a munkavégzés minőségét is javítani fogják. Nem utolsó sorban ezzel a Jabil is bekapcsolódott azon vállalatok körébe, melyek nem csak beszélnek, hanem tesznek is dolgozóik egészségéért.

A Jabil Circuit Inc-t 1966-ban alapították Detroitban. A Jabil jelenleg 23 országban 90 gyáregységgel rendelkezik, a dolgozók száma meghaladja a 180 ezer főt. A Jabil a világ első számú elektronikai vállalatainak beszállítója, vevőköre kiterjed a szórakoztató elektronika, a védelmi és légi ipar, az autóipar, üzleti és fizetési rendszerek, a számítógép és adattároló rendszerek, az ipari megoldások, az orvostechnika és berendezés gyártás, a számítástechnikai hálózati elemek, a távközlés, a clean környezettudatos technológia területekre.

A Jabil Magyarország 2000-ben nyitotta meg gyárát Tiszaújvárosban, ahol jelenleg összesen 54 ezer m2 gyártócsarnokban közel négyezer ember dolgozik. A Jabil Circuit Magyarország a cégcsoport világszerte a harmadik, Európában pedig a legnagyobb gyára. A Jabil Tiszaújváros 200 milliárd forintos éves árbevételével a nemzetközi vállalatcsoport globális árbevételének közel tíz százalékát, az európainak pedig a felét állítja elő, ezzel a termelési értékkel a Jabil évek óta. szerepel a hazai cégek Top 50-es listáján.

Szóljon hozzá!