ZETApress

hírportál

Műsorvezetőink szemészeten

Barabás Évi és Gundel-Takács Gábor, hazánk két népszerű műsorvezetője ellátogatott egy szemészhez, hogy kiderüljön, mennyit romlott a szemük az elmúlt időszakban. A hírességek egy kis bolondozással oldották a feszültséget: egymás látását is ellenőrizték egy speciális szemüveg segítségével.

A szakorvos elvégezte a rutin vizsgálatokat és ellátta életmód tanácsokkal a műsorvezetőket. Barabás Évi és Gundel-Takács Gábor egyformán egészségtudatosan élnek és odafigyelnek arra is, hogy minden évben részt vegyenek a szemészeti szűrésen. Ennek ellenére feszülten érkeztek a vizsgálatra, ám az aggodalmukat sikerült egy kis viccelődéssel legyőzniük: kipróbálhatták a szakorvos speciális vizsgálószemüvegét ? tudatta Aradi Rebeka, Red Lemon Media.

A műsorvezetők végül beültek a vizsgálószékbe és válaszoltak Dr. Nagymihály Attila szemész főorvos kérdéseire, aki a látásromlásukról kérdezte őket. ? Akkor kezdtem gyanítani, hogy rossz lehet a szemem, amikor körülbelül két évvel ezelőtt a mosóporon lévő használati utasítást nem tudtam már elolvasni. Ezután állapították meg, hogy az olvasáshoz szükségem van szemüvegre, és bár nem volt egyszerű ezzel szembenéznem, az életemet a szemüveg nagyon megkönnyítette ? mesélte Évi, akinek olyan a szeme, mint a vadászpilótáé, távolra tökéletesen lát és edzi is szemét ennek érdekében szemtornával.

Gundel-Takács Gábor azonban már sokkal régebben éli a szemüvegesek mindennapjait. ? Körülbelül húsz éve történt, hogy egy közvetítés alkalmával két játékost folyamatosan összekevertem. Kiderült, hogy mindezt a látásromlás okozta. Állandóan szemüveget kell viselnem azóta, amely segít a távol- és a közellátásban is. Rendszeresen járok ellenőriztetni szemeimet, mivel az életem az olvasáshoz és a tévénézéshez köt ? számolt be a műsorvezető, akinek az évek alatt szerencsére csak egy kicsit romlott a szeme.

A főorvos ezt követően látásvizsgálatot, szemnyomásmérést és szemfenék vizsgálatot is végzett a hírességeken ? az utóbbi kimutathatja a cukorbetegség szövődményeit, amely Évit veszélyezteti különösen, mivel a családjában is voltak diabéteszesek. Szerencsére a szakember mindent rendben talált és megállapította, hogy Évi és Gábor állapotuknak megfelelő szemüveget hordanak. Ezt követően a műsorvezetők tippeket is kaptak, amelyek segítségével sokat tehetnek azért, hogy látásuk ne romoljon. ? Eddig is igyekeztem egészségesen étkezni, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani és megfelelő mennyiségű folyadékot inni, ahogy a doktor úr is tanácsolta ? mondta el Gábor, aki odafigyel arra is, hogy munka közben néha pihentesse szemeit.

Barabás Évi erős napsütésben vagy havas környezetben a szakorvos tanácsára igyekszik majd megfelelő uv-védelemmel ellátott napszemüveget viselni és látását A-vitamint, E-vitamint és szemvidítófű kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő szedésével is támogatni. A szabadban azonban sokat tartózkodott eddig is. ? Minden nap egy órára kimegyek és intenzíven gyalogolok, futok az erdőben személyi edzőm, Hugó irányításával ? ő a tíz kilós kis terrier keverékem. Megváltoztatta az életemet és ráébresztett, hogy ki kell mennem a természetbe, mivel a napjaimat általában zárt helyiségekben töltöm. Fontosnak tartom, hogy távolra nézve erősítsem szemem rugalmasságát is, mivel a mindennapokban óriási probléma, hogy általában két-három méternél nem kell messzebbre néznünk ? mesélte a műsorvezetőnő, akinek édesanyja 40 évesen szenvedett stroke-ot, így fokozottan kell figyelnie egészségére!

Szóljon hozzá!