ZETApress

hírportál

Színes gyógyvarázs

Varázsütésre lett színes a beteg gyerekek mesekönyve. Immár 10 éve ünnepeljük a magyar népmese napját szeptemberben 30-án. A mesék és a varázslat csodás gyógyító erővel bírnak ? jól tudja ezt minden beteg gyerek, aki a jeles nap alkalmából Hajnóczy Soma és a K&H gyógyvarázs mese- és bűvészshow-ján vett részt.

? Ez volt az a kártya, amit titokban választottál? ? kérdezi Soma a csodálkozó Zolitól, aki el sem tudja képzelni, hogy találta ki a bűvész, hogy pont a pikk dámát húzta ki 3 perccel ezelőtt a pakliból. A Gottsegen Kardiológiai Intézet kis betegeit teljesen elvarázsolta a kétszeres világbajnok bűvész, aki a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjához csatlakozva nemcsak Nyakigláb, Csupaháj és Málészáj csodaasztalkájáról mesélt, hanem még egy mesekönyvet is kiszínezett varázsütésre, miután minden gyerek megsimogatta azt. ? Izgatottan csatlakoztam a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjához, és a küldetésemnek éreztem, hogy kizökkentsem a gyerekeket a kórházi mindennapokból. Hiszek abban, hogy a pozitív élmények hozzájárulnak a gyermekek gyógyulásához, mert feltölti őket és erőt ad nekik. Jó volt látni, hogy az előadásomra érkező szomorú kis arcok néhány perc alatt mosolygósra változtak, szerintem ez az igazi varázslat! ? fejtette ki Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok.

? Minden mesében találunk csodás szereplőket és fordulatokat, és ez, akárcsak a varázslat, csodálatos erővel hat a kicsikre ? elfeledteti velük a kórházi környezetet, eltereli figyelmüket, és a gyerekek még órákkal később is emlegetik a hős királyfi történetét vagy idézik fel a kártyatrükk izgalmas perceit. Fontos, hogy ezeket a vidám pillanatokat ne csak ünnepnapokon éljék át a gyerekek, különösen a beteg kicsik: a mese gyógyító ereje minden nap be kéne költözzön a kórtermek falai közé. K&H gyógyvarázs mesedoktorok programunkkal épp ez a célunk: hetente körülbelül 60 önkéntes keresi fel országszerte a kórházakat, hogy történeteikkel, játékaikkal elrepítsék a kicsiket Tündérországba ? mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A népmesék még mindig nem múló népszerűségét jól mutatja, hogy a K&H gyógyvarázs mesedoktorok körében végzett kutatás szerint az önkéntesek 47%-a magyar népmesét olvas legszívesebben a gyerekek kórházi ágyánál ülve, és a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján is a Kismalac és a farkasok, illetve A vajaspánkó című mese vezeti a legkedveltebb videók listáját. A történeteket a beteg gyerekek is nagyon élvezik, hiszen a mesehősök ugyanúgy próbatételeken esnek át, ahogy ők is gyógyulásuk során. Az pedig, hogy a kis királyfi a mese végén elnyeri méltó jutalmát, nekik is reményt ad, hogy bár a sikerhez ? a gyógyuláshoz ? vezető út göröngyös, de a végén a fél királyságnál sokkal értékesebbet nyerhetnek vissza: az egészségüket.

Szóljon hozzá!