ZETApress

hírportál

Gyógyító példaképeink

Gyógyító bohócdoktorok segítik egész évben a beteg gyerekek gyógyulását. A programsorozat a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára ingyenes. A vidám bohócdoktorkodás végén rendszerint ajándékozás és szeretet honol, feledtetve néhány percre a betegeskedést.

A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Betegségelűző Csapatot, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé ? mondta Dr. Péntek Éva, a Karitáció Alapítvány elnöke.

A Gyógyító Bohócdoktorok Betegségelűző Csapat az egész országból várja az intézmények felkéréseit, ahol a vidámított kórteremben zenés egy órát biztosítanak a segítők a beteg gyerekeknek. A bohócok a zene, móka mellett lufival és nevetéssel örvendeztetik meg a gyerekeket. Mivel a bohócdoktorok rendelése kórházakban, rendelőintézményekben, otthonokban, ezért is fontos a társadalmi megbecsülésként a 19560540-1-06 adószámra felajánlható adó 1%, illetve a CIB 10700062-48244909-51100005 bankszámlaszámra eljuttatható adomány. Az info@karitacio.hu e-mail címen az alapítvány várja az egész országból segítő önkéntesek jelentkezését is.

Együtt csodákra vagyunk képesek, így a gyerekek angyali nevetése talán meghozhatja a várva várt gyógyulást is! Ép testben ép lélek ? tartja a közmondás, és valóban: a testi és lelki erőnlét szorosan összefügg. Nem csak a test a fontos, hanem a szellem egészségével is sűrűbben kell foglalkozni, még egészségesen is. És még sokkal jobban, ha egy gyermek a testet megpróbáltató betegséggel küzd vagy a gyógykezelés mellékhatásai kritikus állapotúra rontják a szellemet. Itt lép közbe segítő munkájával a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata ? mondta el az elnök asszony.

Szóljon hozzá!