ZETApress

hírportál

Elkészült a magánrendelő

Megnyílt a DMC rendelőintézeteNégy emeleten, csaknem háromezer négyzetméteren nyílt meg tegnap Ferencvárosban a majdani nagy magánkórház, a Duna Medical Center (DMC) szakrendelője és egynapos sebészeti központja. A Duna parti elegáns épületben az aneszteziológiától az urológiáig 27 szakma orvosai várják a fizetőképes betegeket.

Pácienseiket szükség esetén a két világszínvonalon felszerelt műtőjükben az egynapos ellátás keretében meg is operálják. Igaz némi csúszásban vannak, mert január 13-ai sajtótájékoztatójukon a szakrendelő megnyitását már idén tavaszra, a kórházét meg jövő nyárra ígérték, de csak 2016. végére, 2017. elejére épül fel a szakrendelőtől 500 méterre a 130 ágyas magánkórház. Ez Magyarország első olyan privát gyógyintézménye lesz, mely szinte az összes orvosi szakterületen ellátást nyújt. Lesz hat sebészeti és egy invazív radiológiai műtő, felnőtt és gyermek intenzív osztályok, labor és diagnosztikai részlegek. Nem lesz viszont sürgősségi osztály, traumatológia és stroke-ellátás a nyitáskor.

Az új privát szakrendelő árai nem sokban különböznek a már működő magánrendelők áraitól. Egy bőrgyógyászati vizsgálat, egy mammográfiai szűrés, egy nőgyógyászati vizsgálat egyaránt húsz-húszezer forintba kerül. Az UNIQA Biztosító összefogott a DMC-vel és kifejezetten az új központra szabott biztosítási csomagot kínál majd magánszemélyeknek és cégeknek.

Az új szakrendelőben és a műtőkben valóban a legkorszerűbb eszközökkel diagnosztizálhatják, illetve gyógyíthatják a betegeket. A földszinti radiológián olyan egyedülálló digitális mammográf működik háromdimenziós tomoszintézissel, amellyel a korábbinál 29-41%-kal több emlőrák szűrhető ki, ráadásul azonnal mintát is tudnak venni a gyanús szövetekből. Csak a DMC-ben található az a röntgenkészülék is, amely teljes alakot képes feltérképezni. Így egyetlen digitális panoráma felvételen ábrázolható a gerincoszlop, jól vizsgálható vele a gerinc statikája, pontosan lemérhető a gerinc ferdülése.

Jelenleg 150 szakdolgozót alkalmaznak és 32 neves szakorvos áll szerződésben a rendelővel. Az orvosokkal nincs kizárólagos szerződésük, így a jövőben 170 szakemberhez is fordulhatnak a magánbetegek. A tervek szerint egyébként a DMC végső létszáma elérheti a hatszáz főt. Jelentkezni Karrier-oldalukon lehet. Az orvosok fizetése magasabb itt, mint az állami ellátásban, de kevesebb a nyugat-európainál. Akad orvosuk, aki külföldről jött haza az állásért, mert kevesebbet keres ugyan, mint Németországban, de legalább világszínvonalú eszközökkel dolgozhat.

Szóljon hozzá!