ZETApress

hírportál

Újra segített a K&H

Kilenc megye 13 intézménye kapott új gyermekgyógyítási eszközöket. Tíz kórház és három mentőállomás részesült a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program országos pályázatának összesen húszmillió forintértékű támogatásában ? derült ki sajtótájékoztatójukon.

Ezzel 315-re nőtt azon támogatott intézmények száma, amelyek az elmúlt 12 évben összesen 550 millió forint értékben kaptak új eszközöket a gyermekek hatékony gyógyításának elősegítéséhez. A gyermek-egészségügyi intézmények egyenként maximum négymillió, mindösszesen pedig húszmillió forintértékben műszereket kaptak a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi pályázat 12. fordulója alkalmából. A felhívásra 69 kórház, illetve mentőállomás nyújtotta be pályázatát, az ország 40 településéről.

? A K&H Csoport 11 éve elkötelezetten támogatja a gyermekegészségügyet, hogy korszerű eszközök révén járuljunk hozzá a jelen és a jövő társadalmának teljesebb élethez ? mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. ? 2004 óta összesen 302 kórház és mentőállomás gazdagodott összesen 531 millió forint értékű műszerrel, így az ott dolgozó orvosok, ápolók korszerű eszközök segítségével hozhatnak okos, a gyermekek mielőbbi felgyógyulását segítő döntéseket. Ma újabb 13 nyertessel és húszmillió forinttal nőttek ezek a számok, és ezzel együtt újabb 18 ezer beteg gyerek gyorsabb, hatékonyabb kezeléséhez, mielőbbi felépüléséhez járulhatunk hozzá.

A K&H gyógyvarázs szakértő zsűrije idén tíz kórházat és három mentőállomást választott nyertesnek ? a legnagyobb értékű támogatást az Egyesített Szent István és Szent László Kórház kapta, melyből egy EEG-készüléket vehet magának, míg a legkisebbet a bonyhádi mentőállomás, amely 269 ezer forint összegben gazdagodik a gyermekek mentését segítő eszközökkel. A nyertesek közül kettő budapesti, 11 pedig vidéki intézmény, és közülük hét hátrányos helyzetű kistérségben működik.

? A 13 nyertes intézmény révén összesen 9 megye gyermek-egészségügyi ellátását tudjuk ismét javítani. Ez azért fontos számunkra, mert a program egyik alapelve, hogy az ország minden területén támogassa a gyermekeket ellátó egészségügyi intézményeket. Emellett szeretném kiemelni, hogy a K&H 2014 óta minden közösségi támogatási területen, így a gyermekegészségügy keretén belül is megkülönböztetett figyelemben részesíti Magyarország hátrányos helyzetű térségeit, az ott élő embereket. Ezekben a régiókban működő egészségügyi intézmények olyan környezetben végzik munkájukat, ahol a mindennapi élet problémái ? a munkanélküliség, a rossz szociális és egészségügyi körülmények ? fokozottabban jelentkeznek. Éppen ezért kezeljük kiemelten ezen kórházak, rendelők, mentőállomások munkájának támogatását. A 13 nyertes közül hét tevékenykedik hátrányos helyzetű térségben ? fejtette ki Horváth Magyary Nóra.

? 2015-ben a gyermek-gasztroenterológiai és a gyermekneurológiai ellátást választotta a szakmai zsűri a K&H gyógyvarázs két fókuszterületének. Ezekről a területekről érkező pályázatokat megkülönböztetett, de nem kizárólagos figyelemben részesítettük az elbírálás során ? mondta el Dr. Mészner Zsófia, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet munkatársa, a K&H gyógyvarázs zsűritagja. ? Összességében két gyermekneurológiai és öt gasztroenterológiai ellátást végző intézmény kapott több mint tízmillió forintösszegben műszereket. Emellett természetesen az egyéb területeken működő intézmények is részesültek támogatásban, az ő esetükben a pályázó intézmény gazdasági helyzetét, előzőekben elnyert pályázatai támogatásait, műszerellátottságát, betegszámát, és a megpályázott műszer várható kihasználtságát mértük fel.

A K&H gyógyvarázs program az elmúlt években egy komplex támogatási rendszerré nőtte ki magát, amihez a K&H Csoport dolgozói, ügyfelei, partnerei is csatlakoztak, így a pályázati év során összesen hét alkalommal kerülnek kiosztásra különböző támogatások. Ezek mértékét jól szemlélteti, hogy a tavalyi pályázati év során az országos pályázat 16 nyertesén kívül további 16 intézmény kapott műszereket a különböző programelemeken, összesen 18 millió forint értékben. Ezt a gyakorlatot a K&H Csoport idén is tovább szeretné folytatni, így az országos pályázat 13 nyertesén kívül jó néhány pályázónak van még esélye elnyerni az igényelt eszközöket. Összességében a pályázó intézmények körülbelül 30%-a részesül támogatásban a pályázati év során.

Szóljon hozzá!