ZETApress

hírportál

Ringatók a Millenárison

Palya Bea énekelEzer Anya énekelt délelőtt a Bethesda Anyák Házáért. Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Ringató ? Ezer Anya énekel nevű családi programot. A közös éneklésen az édesanyák két dalt a Bethesda Kórház Alapítvány 1%-os gyűjtési céljának, az Anyák Háza épületének felújításáért adtak elő.

Dalaikat péntek délben is bemutatták a 49-es villamoson, melyen egy tucat anyuka kicsinyeit ringatva utazott és nótázott az újbudai Gárdonyi térről a belvárosi Deák térig. Május 2. vasárnapján 5. alkalommal rendezték meg a Ringató ? Ezer Anya énekel nevű ingyenes családi programot a Millenáris B-csarnokában. Az év legnagyobb Ringató-rendezvényén a sok énekszó és móka-játék-kacagás mellett színpadra lépett Herczku Ági, Bognár Szilvi és Palya Bea is. A programot Gróh Ilona, a Ringató alapítója vezette. A rendhagyó előadásán Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is megjelent.

Különleges apropó volt az a két dal, amelyet az édesanyák a Bethesda Kórház Anyák Háza épületének felújításáért adtak elő. Az Anyák Háza a Bethesda Gyermekkórházban működő Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központban hosszabb ideig gyógyuló gyermekek szüleinek nyújt majd segítséget abban, hogy a kórházi ápolás ideje alatt is a gyermekük mellett lehessenek. Az Anyák Házának helyet adó épületet közvetlenül a kórház mellett helyezkedik el, a Bethesda Gyermekkórház a Református Egyháztól kapta használatra. Az épületben nyolc különálló helyiség kialakítására van lehetőség (hálószobák, fürdőszobák, nappali tartózkodó), ahol az édesanyákat tudják majd fogadni. A komplett felújítási költség mintegy ötvenmillió forint. A felújítási munkálatok már jelenleg is zajlanak, a tervek szerint idén novemberben kerül sor az Anyák Házának ünnepélyes átadására.

A Bethesda Kórház Alapítvány kezdeményezéséhez többek között Kováts Adél színművésznő, Jaksa Petra önkéntes tűzoltó, illetve az SCA Hygiene Products Kft. is csatlakozott, amely több módon is segít. Partnereivel (Spar, Tesco, HPH, Novapapír) az év folyamán közös akciókkal támogatja a Bethesda Kórház Alapítványt, az SCA termékeivel közvetlenül támogatja a családokat a kórházban, valamint a cég fenntartható felelősségvállalási stratégiája is a 150 éves Bethesda Kórházhoz kapcsolódik. Az SCA Hygiene Products Kft. számára a családi élet, illetve azon belül a gyermekvállalás és az egészség megtartása, fejlesztése áll a stratégia középpontjában. A Bethesda Gyermekkórház: Jutalmunk, hogy tehetjük! és az SCA: Törődünk az Élettel! hitvallása rendkívül hasonló, valamint egymást kiegészítő értékek elérését szolgálja. További információk a Ringatóról idekattintva találhatók.

1 hozzászólás

  1. Adománygyűjtő bográcsbalhé! A Bethesda Gyermekkórház és az SCA Hygiene Products Kft. meghívja Önt a Nosalty adománygyűjtő bográcsozására május 25-én pünkösd hétfőn 9 órától a Dürer Parkba! A Nosalty gasztró eseményére a belépés díjtalan, a látogatók adomány fejében kóstolhatják meg a versenyműveket, és a befolyt összeggel a Bethesda Gyermekkórház Anyák Háza projektjét támogatják. Helye: Budapest XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21. A főzést hétfőn enyhén esős időjárás esetén is megtartják. Részletek idekattintva olvashatók.