ZETApress

hírportál

Anyák Házáért énekelnek

Ringató logóMájus 10-én vasárnap a Ringató ? Ezer Anya énekel nevű, 5. alkalommal megrendezett eseményen az összegyűlt édesanyák két dalt adnak elő a Bethesda Kórház Alapítvány 1%-os gyűjtésének segítésére, az Anyák Háza megvalósításáért ? tudtuk meg ma délben a 49-es villamoson Gróh Ilonától, a tízéves Ringató alapítójától.

Vasárnap délelőtt fél 11-kor ötödik alkalommal kezdik meg a nagy éneklést a Millenáris B-épületében, ahol főszerepet kap a közös éneklés, Herczku Ági, Bognár Szilvi, Palya Bea, a Ringató foglalkozásvezetői és a részt vevő családok közreműködésének köszönhetően. Különleges élményben lehet részünk így Anyák napja után, ugyanis két dalt az édesanyák a Bethesda Kórház Alapítvány 1%-gyűjtésének az Anyák Háza épületének felújításáért adnak elő. Mint egy hete megírtuk, az Anyák Háza a Bethesda Gyermekkórházban működő Országos Gyermekégés-központban hosszabb ideig gyógyuló gyermekek szüleinek nyújt majd segítséget abban, hogy kórházi ápolás ideje alatt is a gyermekük mellett lehessenek.

A Ringató Baráti Társaság Egyesület flash mob kertében hívta fel a figyelmet a közösségi közlekedést használó anyukákra, gyerekekre. A kezdeményezéshez idén a Budapesti Közlekedési Központ is csatlakozott. A Gárdonyi téri megállóban ma déli negyed 1-kor szállt fel egy tucat anyuka kicsinyeivel a 49-es villamosra, s a Deák téri végállomásig tartó 10 perces útvonalon népdalokkal szórakoztatta utastársait. Néhány perces szünet után visszaindultak Újbudára, de már nem kísértem őket tovább, mert 13 órától a Design Terminálban újabb sajtótájékoztatóra és díjátadóra voltam hivatalos.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ringatók a Millenárison | ZETApress

Szóljon hozzá!