ZETApress

hírportál

Gyógyszerkutatók Aquincumban

HYD Congress 2015.05.7-8.Új koncepció történt a gyógyszerkutatásban. A deutériummegvonás alkalmazása széles körű lehetőséget kínál a jelenleg rendelkezésre álló onkoterápiák hatékonyságának növelésére ? tudtuk meg a mai sajtóebéden a Hotel Aquincum Marcus Aurelius-termében.

A fejlesztés eredményeképpen innovatív új gyógyszerek és fogyasztói termékek állhatnak rendelkezésre a rákbetegség kezelésére és megelőzésére. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a deutériummegvonás alkalmazása más hatásterületeken ? például a cukorbetegség gyógyításában ? is ígéretes új lehetőségeket nyithat. A közelmúltban végzett vizsgálatok eredményei szerint a csökkentett deutériumtartalmú víz tartós fogyasztása fokozza a szervezet ellenálló képességét, lassítja a kísérleti emlősállatok öregedési folyamatait. Űrkutatással foglalkozó hivatalos orosz szaklapokban a csökkentett deutériumtartalmú víz alkalmazását javasolják a hosszú űrutazások során, hogy csökkentsék a daganatos betegségek kialakulásának veszélyét.

A III. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencia ma-holnap zajlik a budai szállodában. A kétnapos konferencia célja a deutériumdepléció kutatása és klinikai alkalmazása során elért legújabb eredmények bemutatása, valamint az eljárás jelenlegi és jövőbeni helyének, szerepének kijelölése a daganatellenes kutatásban, a megelőzésben, más betegségek, ezen belül elsődlegesen a metabolikus betegségek kezelésében és az öregedéskutatásban. A konferencia széles tudományos fórumot kíván biztosítani a tudományterületen tevékenykedő hazai és külföldi szakemberek, kutatók, orvosok számára, hogy megoszthassák egymással legfrissebb eredményeiket. A konferencia tudományos tartalma mellett a kapcsolatépítést is lehetővé teszi, különleges lehetőséget biztosít arra, hogy találkozzanak a világ deutériumdepléciót kutató szakemberei.

Szóljon hozzá!