ZETApress

hírportál

Cremonából a gyermekkórházba

Az észak-olaszországi Cremonából érkezett másfél méteres csokitojásokkal és ajándékcsomagokkal kedveskedett ma a Heim Pál Gyermekkórházban ápolt gyermekeknek a húsvéti ünnepek alkalmából Mága Zoltán hegedűművész ? tudtuk meg Herczeg Dórától.

Az óriás 10 kilogrammos csokitojásokat a hegedűművész gyermekeivel, Jenniferrel és Zolikával adta át a gyógyuló gyermekeknek Nagycsütörtökön. ? A Stradivari hegedűk hazájából érkezett óriás csokitojásokkal már több éve próbálunk egy kis vidámságot vinni a kórházi mindennapokba a kereszténység egyik legszentebb ünnepén. Nálunk már hagyomány, hogy gyermekeimmel az ünnepek előtt meglátogatjuk azokat a beteg gyermekeket, akik szüleiktől, testvéreiktől távol, kórházi ágyban, kórtermekben kénytelenek tölteni a húsvétot. Az igazán jó társadalmi modell a legkisebbektől, a gyermekektől indul el, ezért nekünk felnőtteknek kell a társadalmi szerepvállalás fontosságát átérezni és cselekvő szeretettel támogatni a rászorulókat. A segítségnyújtást és az örömszerzést nemcsak az anyagi támogatások határozzák meg, sokszor az apró odafigyelés is rengeteget számít ? fogalmazott Mága Zoltán. A hátrányos helyzetben lévők támogatása érdekében végzett kiemelkedő, példamutató tevékenysége elismeréseként Pro Caritate-díjjal kitüntetett hegedűművész elmondta azt is, hogy szeretné felhívni a figyelmet az orvosok és ápolók emberfeletti munkájára is. ? A magyar gyermekegészségügynek óriási múltja van, neves, elismert orvosai, nővérei, ápolói vannak, a szebb jövő megalapozásáért és építéséért mi civilek is sokat tehetünk ? mondta a Prima Primissima-díjas hegedűművész.

Dr. Nagy Anikó, a kórház főigazgató főorvosa elmondta, hogy Mága Zoltán húsvét előtti érkezése már hagyomány náluk, a gyerekek számítanak rá és nagyon várják a művész urat az óriás csokitojásokkal. ? A Heim Pál Gyermekkórház elhivatott a gyermekek gyógyítása iránt. A világhírű hegedűvirtuóz rendszeresen segíti jótékonysági koncertjeivel intézményünket és példát mutat a társadalomnak, az ő karitatív tevékenysége is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy összefogásra buzdítsa az embereket. Meggyőződésem, ha az emberek összefognak, akkor világmegváltó dolgokra képesek együtt. Ezt legutóbb is megtapasztalhattuk, hiszen a nemes célt felkaroló alapítványoknak és a privát szférából jelentkező nagylelkű támogatóknak köszönhetően elkészülhetett a Heim Pál Gyermekkórház új Onkohematológiai Osztálya, ahol biztonságosabb és élhetőbb környezetet teremtettünk a daganatos gyermekeknek ? mondta a főigazgató főorvos asszony.

Mága Zoltán egyéb jótékonysági tevékenysége mellett évek óta támogatja a gyermekkórházakat, így a Heim Pál Gyermekkórházat is. Számos jótékonysági koncertet rendezett az egészségügyi intézmények működésének segítésére, vagy egy-egy beteg kisgyermek gyógykezelésére, és évek óta minden ünnepnapon meglátogatja azokat a gyermekeket, akik családjuktól, szüleiktől távol, kórházi ágyban, kórtermekben kénytelenek tölteni az ünnepeket. Nemcsak a gyermekeket, hanem a betegellátó intézményeket is gyakran segíti országszerte. A kórházak és beteg gyermekek támogatására fordította a 100 Templomi Koncert, valamint a Hegedűvarázs ? 100 Koncert a Magyar Zenei Kultúráért jótékonysági koncertsorozat több turnéállomásának bevételét is.

Szóljon hozzá!