ZETApress

hírportál

Az 5. Év gyógyszerésze

Sajtótájékoztatók 0304A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszerész-tudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara ? a Roche Magyarország Kft. támogatásával ? célkitűzéseiknek megfelelően immár ötödik alkalommal pályázati felhívást tettek közzé az Év gyógyszerésze cím elnyerésére.

A délelőtti sajtótájékoztatón a Duna parti Sofitel Hotel emeletén Dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke; Dr. Samu Antal, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége alelnöke; Dr. Hodossy Lajos, a Roche Magyarország Kft. munkatársa; Prof. Dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszerész-tudományi Társaság elnöke és moderátorként Torjai Gábor, a Nero Solution Kft. ügyvezetője vett részt. Fotónk Lantai József felvétele.

A pályázat célja

Az Év gyógyszerésze-díjat és kitüntető címet elnyert gyógyszerésznek országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adni munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét. A kiírók olyan gyógyszerészt kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutat kiemelkedő szakmai teljesítményével, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletével a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban, a gyógyszerfejlesztésben egyaránt.

A pályázat menete

Az Év gyógyszerészeEzúton szeretnénk felkérni, hogy a weboldalon szavazatával jelölje meg azt a gyógyszerészt, vagy gyógyszerészeket, akik véleménye szerint méltóak lehetnek az Év gyógyszerésze megtisztelő cím elnyerésére. Szavazatait postai úton a következő címen adhatja le: Nero Solution Kft, 1027 Budapest, Kapás u. 26-44. A épület. A szervező a szavazatok alapján rangsort állít fel. A 10 legtöbb szavazatot kapott gyógyszerész névre szóló felkérést kap a pályázaton való részvétel további részleteivel. További 10 gyógyszerészt a betegek szavazatai alapján rangsorol a szervező, akik szintén felkérést kapnak a pályázaton való részvételre.

A kiválasztott gyógyszerészeket ezután személyesen keresi fel a szervező, előre egyeztetett időpontban, ahol személyes beszélgetés keretében munkásságuk egészéről tudnak teljes képet adni. A szavazáson megjelölt gyógyszerészektől a szervezők egy rövid publikációt várnak el, előre meghatározott témakörökben, mely megtalálható weboldalukon. A pályázat témakörei:
Farmakoterápia management ? múlt, jelen, jövő.
Az idén 10 éves a gyógyszerészi gondozás ? gyakorlati tapasztalatok.
A Syncumarral kezelt betegek gondozásának jelentősége, protokollja.
Gyógynövények alkalmazása a metabolikus szindróma terápiájában.
Önmenedzselés a labordiagnosztikában ? betegek edukációjának jelentősége.
Környezettudatos patikai munka, zöld patika kialakítására tett kísérletek, bevett gyakorlatok.

A szavazatok beérkezésének határideje: 2015. április 30-a csütörtök. A pályamunkák leadásának határideje: 2015. augusztus 30-a szombat. A pályázat nyílt, részt vehet minden aktív gyógyszerész. A pályázatokat anonim módon bírálják el a szakmai zsűri tagjai. Pályázati díjazás: A 2015-ös év gyógyszerészének választott jelentkező a páratlan szakmai elismerésen túl idén is értékes, szakmailag is hasznos ajándékban részesül. A díjátadásra a Gyógyszerészek XXV. Országos Kongresszusán, Siófokon kerül sor.

Szóljon hozzá!