ZETApress

hírportál

Mesedokik mesekönyvei

Gyógyító Mesedoktorok 2014-es könyvgyűjtéseAjándék mesekönyvek a Mesedoktoroktól A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Gyógyító Mesedoktorok februártól júniusig ötezer-hatszáz mesekönyvet juttat el kórházak gyermekosztályaira. A cél, hogy a betegágyakon fekvő gyerekek változatosabb és élménygazdagabb közegben gyógyulhassanak.

A teljesen ingyenes könyvekre kórházak, szakrendelők, klinikák jelentkezhetnek. A nem csak gyerekeket, nem csak betegeket segítő mesedoktorok nem tudnak mindenhol és mindig ott lenni, ezért azokban a gyermekmentő központokban, ahol örömmel fogadnak mesekönyveket, oda a Mátrix Közhasznú Alapítvány postai csomagban juttat el intézményenként 10-20 mesekönyvet. Az alapítvány raktárkészletén a program indulásakor 5600 mesekönyv van, melyek nagyrészt gyerekek saját könyvespolcaikról adtak be a gyermekmentő jótékonysági programba.

A kórházak számára történő mesekönyv osztás ideje alatt gyűjtés is folyik. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Gyógyító Mesedoktorai évente sok ezer gyermek gyógyulásában segédkeznek ? tudatta Dudás Zsanett elnök. Az alapítvány várja további jó állapotú mesekönyvek felajánlóit, családokat, óvodai csoportokat, iskolai osztályokat, közösségeket, hogy együtt még sikeresebb lehessen a segítő kezdeményezés. A beérkező könyveket kórházak gyermekosztályai kapják meg. A Mátrix Közhasznú Alapítvány részére egyéb módon is lehet segíteni. Adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra adó 1% felajánlással is lehet támogatást nyújtani. A 13600-as adományvonalon a 22-es melléket tárcsázva a lakosság 250 forint támogatással segítheti az alapítvány jótékony, segítő programjait. A kórházi mesekönyvosztás részleteiről az intézményeknek és segítő felajánlóiknak a weboldalukon és a Facebook-oldalukon lehet bővebb információkat szerezni.

Szóljon hozzá!