ZETApress

hírportál

3 jó cselekedet-díj a K&H-nak

3 Jó Cselekedet - K&HHárom díjjal jutalmazták a K&H Csoport dolgozóinak közösségi szerepvállalását a 3 Jó Cselekedet pályázaton. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program két kategóriában is előkelő helyezést ért el, de elismerésben részesült a látássérültek triatlonversenyének segítése is ? tudatta Illés-Bognár Tímea, WELL PR Ügynökség.

A 3 Jó Cselekedetcímű pályázatra vállalatok, sajtóorgánumok, civil szervezetek valamint magánszemélyek nyújthatták be pályázatukat, részletesen kifejtve 3 olyan jótettüket, amelyekkel a társadalom tagjait segítették 2014-ben. A felhívásra összesen 50 pályázó küldte be 3-3 jócselekedetét. A szakemberekből álló zsűri külön-külön pontozta a jótetteket: a kis- közép- és nagyvállalatok, valamint az alapítványok a legkreatívabb, legemberibb, legmeghatóbb, legnagyvonalúbb, legzöldebb jó cselekedet címért szálltak versenybe. A média által benyújtott legjobb jótett Az év legsegítőkészebb médiuma-, a legtöbb szavazatot kapó magánszemély pedig Hétköznapi Hős-díjjal tüntették ki.

? A benyújtott pályázatok között sok olyat láttam, ahol a dolgozók együtt valósítottak meg valamit, hogy közösen részesei lehessenek egy társadalmi cselekedetnek ? mondta el Kerekes Sándor egyetemi tanár, a KÖVET Egyesület és a zsűri elnöke. ? Fontos, hogy elhiggyük, hogy egyenként is tudunk változtatni a világon és a fejünkben lévő gondolatot jó cselekedetté és együttműködéssé formálni ? tette hozzá az elnök. A vállalatok számára kiírt öt kategóriából a K&H Csoport három jó cselekedete közül kettő is előkelő helyezéseket ért el, három különböző kategóriában.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretében 130 K&H dolgozó olvasott mesét kórházakban és további 57 kolléga mondta videóra kedvenc történetét, hogy jobb kedvre derítse a gyermekosztályon fekvő beteg kicsiket. Ezt a zsűri a legemberibb jó cselekedet 2. helyezésével, valamint a legmeghatóbb jó cselekedet kategória 3. helyével díjazta. A legkreatívabb jó cselekedet kategória 3. helyezését pedig a látássérültek triatlonversenye érte el, amely során K&H-s dolgozók futottak, úsztak és kerékpároztak együtt látássérült sportolókkal. ? A K&H Csoport nemcsak vállalati szinten támogatja a közösségi szerepvállalási politikájának alapját képező területeket ? sport, gyermekegészségügy, fiatalok oktatása, előadó-művészet, hátrányos helyzetűek ? hanem munkatársaink önkéntesen is rendszeresen tesznek jót. A K&H dolgozói számos helyen és módon segítettek 2014-ben is, így nehéz volt kiválasztani, melyik legyen az a három, amivel nevezünk a versenyre ? fejtette ki Horváth Magyary Nóra.

? Végül a meseolvasó, a látássérült triatlonosokat segítő, valamint egy gyermekotthon felújításában részt vevő kollégáinkat emeltük ki. Az, hogy a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programot a zsűri két kategóriában is előkelő helyezéssel díjazta, megerősít minket abban, hogy a programot a kommunikációs szakma is követendő példának tartja. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programba bárki bekapcsolódhat, az ország 45 kórházába várják azokat az önkénteseket, akik egy-egy mesével örömet vinnének a kórházakban fekvő kicsiknek.Életre szóló élmény volt 9 kollégánknak az is, amikor 7 látássérült sportoló versenyzését segítették a SUHANJ! Alapítvánnyal közösen szervezett triatlonversenyen. Magam és kollégáim nevében is megerősíthetem, hogy jót tenni jó, és a K&H Csoport vállalati és dolgozói szinten a jövőben is törekszik hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és jövő társadalmának tagjai teljes életet élhessenek ? mondta Nóra.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként ? országosan több mint 4000 munkatársával ? a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen négyezer magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

Szóljon hozzá!