ZETApress

hírportál

UniCredit adomány

UniCredit adományÚj műtéti eljárás a Heim Pál Gyermekkórházban. Az UniCredit Bank hárommillió forint adománnyal segíti a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt, mely összeget ? az évente közel háromszázezer gyermeket kezelő kórház ? egy új, a veseműtétekhez szükséges, laparoszkópos eljárás továbbfejlesztésére fordít.

Magyarország egyetlen állami, gyermekurológiai osztálya, ahol évente átlagosan 750 kisgyermeket gyógyítanak, ezidáig hagyományos műtéti eljárást használt. 2015-től azonban a modern orvostechnikai műszerekkel végzett műtétet követően, a korábbi akár több hetes kórházi benntartózkodás helyett, már akár 1-2 nap után hazamehetnek a gyermekek. A hasfali metszés helyett csak két kis pont emlékezteti majd őket a kórházban töltött időre; ami a csecsemők és kisgyermekek gyorsabb, teljesebb gyógyulását teszi lehetővé.

? Az egyik leggyakoribb gyermekeknél előforduló vesebetegség, a húgyvezeték szűkületének kezelésére fejlesztették ki ezt a rendkívül innovatív műtéti eljárást ? magyarázta Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke az adomány átadásakor. ? Érdekes továbbá, hogy olyan PPP-ről (Public Private Partnership) beszélhetünk ez esetben, melyben magánszemélyek egymillió forintos adományát egészíti ki az UniCredit a négymillió forintos orvosi műszerek beszerzésének érdekében. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónk segítségéért! ? tette hozzá az alapítvány elnöke.

Szuper Levente és Sebestyén JúliaAz adományozás hátteréről Smid Beáta, az UniCredit Bank kommunikációs igazgatója a következőket tette hozzá: Az UniCredit Bank társadalmi szerepvállalása részeként az üzleti partnerek megajándékozására szánt összeget nem tárgyi ajándékokra költi, hanem donációra. Kollégáinkkal egyetértésében a karácsonyi támogatásból 3 millió forintot a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak ajánlottunk fel, míg öt-ötszázezer forintot a Vakok Iskolája ? Szól a Szív Alapítványnak speciális sportszervásárlására, valamint a Dóri Ház karácsonyi ünnepségére.

A támogatás összegét tartalmazó csekk átadásának alkalmával a kórház gyermekurológiai osztályának kis betegei mikuláscsomagokat is kaptak az UniCredit képviselőitől. Az eseményhez csatlakozott Szuper Levente, az egykori világbajnok, nemrégiben önéletrajzi könyvet kiadott jégkorongozó és Gór-Sebestyén Júlia, Európa-bajnok műkorcsolyázónk is. Ők a Nagy Téli Sportágválasztót, a gyermekek sportos, egészséges életmódját támogató rendezvénysorozatot képviselték, melynek az UniCredit évek óta partnere. ? Kellemes meglepetésünkre szolgált, hogy a sport fontossága is előjött ezen alkalomból, mivel orvosként is nem győzzük elégszer hangsúlyozni a mozgás fontosságát, mely vesebetegségek esetén különösen javasolt ? tette hozzá Smrcz Ervin elnök úr.

Az UniCredit

A vezető európai kereskedelmi bank 17 országban van jelen intézményhálózatával. Teljes globális hálózatuk, mely csaknem 7750 bankfiókból áll, és amelyben több mint 130 ezer munkatárs dolgozik, mintegy 50 piacra terjed ki a június 30-i adatok szerint. A közép- és kelet-európai régióban az UniCredit működteti a legnagyobb és leginkább diverzifikált, mintegy 2500 fiókból álló nemzetközi bankhálózatot Lengyelországgal együtt. A Csoport a következő országokban folytatja tevékenységét: Ausztria, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna. Az UniCredit a balti államokban lízing-leányvállalatán keresztül van jelen.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány

Az Alapítványt a Heim Pál Gyermekkórház alapította 1990-ben. Célja a gyermekkórház fejlesztése, mind a műszeres ellátottság, mind a beteg gyermekek ellátási körülményeinek szempontjából, illetve a dolgozók szakmai továbbképzése. Az alapítvány szeretné az orvosi műszerparkot folyamatosan európai szinten tartani, hogy a gyermekek számára biztosítsa a modern, a világ bármely más országában elérhető technológiát. A Közép-magyarországi Gyermekgyógyászati Centrumként működő kórház egész Magyarországról fogadja a betegeket, hiszen több szakmában csak itt van gyermekellátás.

Téli Sportágválasztó

2015. január 18-án vasárnap kerül megrendezésre a Téli Sportágválasztó a Városligeti Műjégpályán. A rendezvény a télen gyakorolható verseny és szabadidős sportágak fesztiválja lesz, különleges kísérőprogramokkal. A Nagy Sportágválasztó rendezvények sajátossága, hogy a gyakorlatban igyekszik kedvet csinálni a sportoláshoz, a megjelenő mozgásformák díjmentes kipróbálásának lehetőségével. A sportágakat minden esetben sportszakemberek, edzők képviselik hitelesen bemutatva az adott mozgásforma lényegét és információt adva az adott sportág gyakorlásának lehetőségeiről, feltételeiről. Az eseményen számos élsportoló, neves sportszemélyiség is megjelenik fontosnak tartva a rendezvény célkitűzéseit, nevezetesen: minél többeknek kedvet csinálni a sportoláshoz és segíteni a sportágválasztást télen is!

Szóljon hozzá!