ZETApress

hírportál

KÉP az Akváriumban

Spaller Endre a készülékkelDefibrillátort a közterületekre! Megkezdődött a közterületi életmentő program tesztüzeme Budapesten ? mondta Spaller Endre, a Nermzeti Innovációs Hivatal (NIH) elnöke az első defibrillátor átadásán a fővárosi Erzsébet téri Akvárium Klub területén. A Közterületi Életmentő Program szakmai vezetője Skurdenka Beatrix belgyógyász főorvos. Hasonló tervekről már 2009 nyarán is hallottunk.

Magyarországon naponta hetven ember veszíti életét hirtelen szívhalál következtében, ez évente több mint huszonötezer haláleset. Hogyan lehetne ezt a számot csökkenteni? ? A Health@Work, a Sportime Magazin és a Pajzs Reklám kezdeményezésével lehetséges. Magyarországon szerencsére egyre több helyszínen van már defibrillátor, de ezek többsége nem érhető el közvetlenül a segítséget kérők számára. A Közterületi Életmentő Program (KÉP) célja, hogy Magyarországon minél több közterületen legyen bárki számára elérhető defibrillátor, mely vészhelyzet esetén azonnal használható.

Az első, mindenki számára elérhető készülék Budapest egyik legforgalmasabb pontján az Erzsébet téri Akvárium Klub területén került ma elhelyezésre. Az első KÉP-pont hivatalos átadásán a Magyar Vöröskereszt önkéntesei látványos újraélesztési bemutatót tartottak, melyhez Csabai Edvin, a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai igazgatója is csatlakozott, majd a köszöntők elhangzása után a helyszínre érkező érdeklődők is kipróbálhatták a defibrillátor használatát és elsajátíthatták az újraélesztés módszerét.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Rióba Milánón át | ZETApress

Szóljon hozzá!