ZETApress

hírportál

Téves volt a diagnózis!

Üzemorvosi rutinvizsgálatTavaly szeptemberben nekem is hasonló élményem volt, mint a 2012. március 20-i budapesti levél írójának. Születésemtől fogva a többi emberhez képest lassú mozgású vagyok, és általában kicsiny léptekkel haladok ? írta György László, győri olvasónk.

A sasszemű, 70 felé járó üzemorvosnő ezt rögtön kiszúrta, és azonnal diagnosztizálta, hogy Alzheimer-kórban szenvedek. Ezután megmérték a vérnyomásomat. Utána egy heverőre feküdve további vizsgálatokat ejtettek rajtam. Ezután felültem, felálltam, majd megint vérnyomásmérés következett. A szokatlan mozgástól 10 egységgel magasabbat mutatott a műszer, erre megállapította a doktornő: a vérnyomása ugrál. Igaz, nincs a földön olyan lény, akit ha megmozgatnak, nem emelkedik a vérnyomása, de én mehettem a neurológiára Alzheimer-kóros kivizsgálásra.

A fiatal neurológus alaposan megvizsgált, majd összecsapta a kezét: ki küldte magát ide, hiszen ön makkegészséges?! Végül megírta a jelentést. Rögtön visszavittem az üzemorvoshoz, ahol szerencsém volt, mert a ?sasszemű? orvosnő épp szabadságon volt. A helyettesítő szakerő rövid hezitálás után ráütötte a pecsétet az orvosi papíromra, és végre mehettem dolgozni. Édesanyám tényleg demenciában szenved, ami az Alzheimer-kór előszobája, de hogy ennyire hibásan diagnosztizáljanak valakit, az tragikus! ? fejeződött be győri olvasónk levele.

Szóljon hozzá!