ZETApress

hírportál

Milliók a gyógyvarázstól

Nyolcmillió forinttámogatás a kártyás vásárlások nyomán ? derült ki délelőtt a Jókai utcai Irodaházban. 18.8,1 millió forint gyűlt össze a K&H gyógyvarázs kártyaprogram keretében a bankkártyával történő vásárlások után. Idén a támogatást egy budapesti és négy vidéki intézmény kapta, amelyek együttesen évente közel tízezer gyermeket látnak el.

A délelőtti sajtótájékoztatóra a Kertvárosban került sor. ? A K&H Csoport a K&H MasterCard bankkártyákkal történő vásárlások után immár 8 éve különít el egy bizonyos összeget saját bevételéből a K&H gyógyvarázs program javára. Ennek eredményeként eddig összesen közel nyolcvanmillió forint értékben kaptak műszereket a gyermek-egészségügyi intézmények. Ez az önmagában is szép összeg azonban csak töredéke annak a 492 millió forintnak, amelyet a K&H gyógyvarázs program az elmúlt 10 évben összesen 270 intézménynek adományozott műszerek és berendezések formájában ? mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H gyógyvarázs kártyaprogram jóvoltából idén a Budaörs és Kistérsége Mentéséért Alapítvány, a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálatának Gyermekfogászata, a Gelsei Védőnői Szolgálat, a Nagyberényi Védőnői Szolgálat, valamint a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház kaptak a működésükhöz szükséges új eszközöket, összesen 8,1 millió forint értékben. A K&H gyógyvarázs ezzel segíti a gyermek-egészségügyben dolgozó szakembereket a pontos diagnosztika felállításában, az okos döntések meghozatalában, hogy a beteg gyerekek mielőbb meggyógyulhassanak, és ismét teljes életet élhessenek.

A legnagyobb értékű támogatást a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház kapta, amely egy inkubátort vásárolhat a támogatásból. A XVI. Kerületi Gyermekfogászat a szuvas fogak megelőzését, betömését segítő eszközöket, a Budaörsi Mentők a mindennapi munkában használatos, légúti váladékok leszívására használható készüléket, a Gelsei és a Nagyberényi Védőnők pedig a kisgyermekek megfelelő fejlődését ellenőrző vizsgálati műszereket kaptak. Az öt intézmény évente közel tízezer gyermeket lát el, így a támogatásból vásárolt műszerek számos kis betegnek nyújtanak majd segítséget a jövőben.

A K&H gyógyvarázs kártyaprogramjának idei 8,1 millió forintos támogatása mindazoknak a K&H MasterCard bankkártyával rendelkező ügyfeleknek köszönhető, akik kártyájukat használják fizetőeszközként. Hiszen a K&H minden 3000 forint értékű kártyás vásárlás után 1 forintot különít el saját bevételéből a K&H gyógyvarázs kártyaprogramja számára, így áttételesen ügyfeleink is hozzájárulnak a magyar gyermekegészségügy fejlesztéséhez, a beteg gyerekek mielőbbi felépüléséhez ? mondta el Bőczén Patrik, a K&H Csoport Marketing Főosztály vezetője.

Büszkék lehetünk arra, hogy Magyarországon léteznek olyan cégek, amelyek felismerték, hogy gyermekeink egészsége mindennél fontosabb, hiszen a jövő ? a mi jövőnk is ? a felnövekvő nemzedék kezében van ? mondta el Dr. Kiss Marianna, a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata igazgatója. ? A K&H gyógyvarázs program évről-évre jelentős összeggel támogatja a gyermekegészségügyet. Ebből a pénzből beszerezhető nagy értékű orvosi eszközök, berendezések segítségével javul az egészségügyi ellátás színvonala és remélhetőleg gyermekeink egészségi állapota is. Nagyon örülünk, hogy a XVI. kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata is a támogatott intézmények közé került, az elnyert fogászati eszközök jelentősen meg fogják könnyíteni számunkra a mindennapi betegellátást: gyors és kevésbé fájdalmas lesz a fogászati kezelés és így a gyermekek türelmét is kevésbé tesszük próbára.

Szóljon hozzá!