ZETApress

hírportál

Mindent az egészségért!

Eőry doktor előadásaDr. Eőry Ajándok ismert orvos, a hagyományos kínai orvoslás és a nyugati orvostudomány gyakorlatának ötvözője tegnap délután megtisztelte a MÚOSZ Életmód szakosztályának rendezvényét, melyen vetített képekkel illusztrált előadásával gazdagította az egészségükért tenni akarókat ? tudtuk meg Szunyogh Ildikótól. Fotóink Hecks Ferenc felvételei.

Elméleti ismereteket adott át hallgatóságának, melyeket a meridiánok több ezer éves megfigyeléseivel, feltérképezésével, ingerlésével és a legfontosabb pontjainak masszírozásával szereztek, s mely ismereteket a modern mikroszkópos felvételeken láthatóvá vált eltérések is igazoltak. Hangsúlyozta az egészséges életmódnak, a helyes táplálkozásnak és az aktív mozgásnak, mint a megbetegedések megelőzési lehetőségének fontosságát. Néhány önként jelentkezőt elkápráztatott a fül szemrevételezésével történő diagnosztizálásával. Szinte hihetetlennek tűnő biztonsággal állapította meg egyes fontos szervek működési zavarát, illetve megbetegedését a fül bizonyos területeinek elszíneződését alapul véve.

EgészségmegőrzőkAz ősi, keleti orvoslás módszereit nem tartja kizárólagosnak. Sokkal inkább kívánatos számára, hogy azokat a nyugati orvoslás kimagasló eredményeivel kombinálva lehessen a betegségek gyógyítására, az egészség megőrzésére és az életkor meghosszabbítására alkalmazni. Ez okból is kívánatosnak tartja, hogy az egészségpénztári támogatások ne korlátozódjanak kizárólag a nyugati orvoslás szolgáltatásaira, hanem a keleti orvoslás előtt is megnyíljanak anyagi forrásai. Ha figyelembe vesszük, hogy gyógyító tevékenységét 2007-ben Batthyány Strattmann László-díjjal, 2013-ban pedig a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatával ismerték el, nem tűnik számunkra ez a kívánság elérhetetlennek. Részünkről kívánjuk minden elképzelésének megvalósulását!

A MÚOSZ Életmód szakosztálya nagyon aktív volt az utóbbi napokban: a február 5-i, szerdai lengyel-magyar baráti találkozón a hungaricumokat mutatta be a Sajtóházban, mely a MÚOSZ honlapján idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!