ZETApress

hírportál

Gyógyítgatják Zittát

Zitta kezelésePolarizált fénnyel kezelik a budapesti állatkert elefántját. Az új, magyar fejlesztésű orvostechnikai eszközzel kezelik a Fővárosi Állat- és Növénykert elefántját, Zittát. A polarizált fénykezelésre azért volt szükség, mert az elefánt lábán egy olyan seb van, amely hosszú ideje nem tud begyógyulni és az állatkert óriás-kedvencét zavarta a mindennapjaiban.

A kezelés az eddigi tapasztalatok alapján a sebgyógyulást beindította, és a többi terápiával együtt remélhetőleg hamarosan teljesen begyógyítja az állat lábát. A Sensolite eljárás lényege, hogy a vér polarizált fény általi kezelésével egyedülálló módon lehet a sejtműködést regenerálni. A Sensolite orvostechnikai eszköz segítségével számos betegség gyógyulását lehet elősegíteni és felgyorsítani.

A készüléket eredetileg a teljes emberi test kezelésére alakították ki, de a készülék fejlesztői előbb Overdose, majd Zitta, a budapesti állatkert elefántja részére is kifejlesztettek egy speciális, csak az állat beteg lábának kezelésére szolgáló készüléket, mely pozitívan hatott előbb a magyar csodaló, most pedig az elefánt beteg lábára.

A Fővárosi Állat- és Növénykert elefántját polarizált-fényterápiával kezelik, mivel az óriás kedvenc lábán egy olyan seb volt hosszú ideje, melynek gyógyulása az ilyenkor szokásos kezelések hatására sem indult be. A kezelések alkalmazásával elősegítik, illetve felgyorsítják a gyógyulást különféle mellékhatások nélkül. Az első eredmények biztatóak, az elefánt lábán található seb gyógyulása megindult, így a kezelőorvosok bíznak az állat mihamarabbi felgyógyulásában.

Két elefántunk közül a termetesebb, kb. 4500 kg-os Zitta lábán talpfekély alakult ki, ennek a kezelésénél vetik be állatorvosaink ezt az újfajta módszert. A kezelés tapasztalatai természetesen az állatkerti állatorvoslás más területein is hasznosak lehetnek. Egyébként nem ritka, hogy egy eredetileg humán felhasználásra kidolgozott gyógyászati eljárást az állatkerti állatok kezelésében is hasznosítani lehet ? mondta el a kezeléssel kapcsolatban Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A Sensolite orvostechnikai eszközt eredetileg a teljes emberi test kezelésére fejlesztették ki. Az eszköz számos betegség gyógyítása során használható: a kezelési eljárás jelentősen serkenti az immunsejtek aktivitását, fokozza a vörösvérsejtek oxigén megkötő és oxigén megtartó képességét, ezáltal számos betegség gyógyulását segíti és gyorsítja. A Sensolite alkalmazási területe az általános egészségügyi problémáktól kezdve az egészen súlyos betegségekig terjed. Használható többek között sebek gyors begyógyítására, bőrproblémák kezelésére, égési sérülések gyógyítására, de hatásosan alkalmazható megelőzésként, általános közérzet-javító célokra, valamint az állóképesség növelésére is.

A Sensolite sejtműködést regeneráló polarizált-fényterápiás rendszer kifejlesztése

Fenyő Márta biofizikus, az Evolite, a Bioptron lámpa és általában a polarizált-fényterápia feltalálója. A fizikus 28 évi munkájának, és különböző kutatásainak eredményeként született meg a Sensolite. Márta ? társaival együtt ? 1981-ben ismerte fel, hogy a polarizált fénynek biológiai serkentő hatása van. A ?90-es évek elején egereken végzett kutatások során bebizonyította, hogy a teljes test kezelésével globális folyamatokat lehet beindítani, ugyanis az általa alkalmazott fény a bőrön áthaladva eléri a kapilláris erekben keringő vért, a vörösvérsejteket, növelve azok oxigénmegkötő képességét. Ezek a sejtek a véráram segítségével eljutnak olyan szervekbe és szervrendszerekbe is, ahová egyébként a fénnyel nem lehetne elérni, így ezek a szervek jelentősen több oxigénhez jutnak, tehát jobban működnek.

A fizikus feltaláló 2007-ben találkozott Klein Péterrel, aki egy 15 éve sikeresen működő, nemzetközi elismertségnek örvendő, kozmetikai berendezéseket gyártó cég vezetője. Klein Péter vezetésével magyar fejlesztőmérnökök és konstruktőrök, valamint svéd orvostechnikai fejlesztőmérnökök közreműködésével találták meg a legkorszerűbb technológiai vívmányokat, tervezték meg és hozták létre azt a fényterápiás berendezést, amellyel a világon először lehet a teljes emberi testfelületet polarizált fénnyel kezelni. Ennek eredményeképpen 2009-ben született meg a Sensolite, a teljes emberi testfelületet kezelő polarizált-fényterápiás ágy.

A Sensolite polarizált-fényterápiás rendszer működése, hatásai

Zitta_kezeléseAz eljárás képes az immunitásért felelős sejtek aktivitását oly mértékben a sokszorosára felerősíteni, hogy azok alkalmassá válnak az emberi szervezet öngyógyító folyamatainak beindítására. A Sensolite különlegessége, hogy rövid idő alatt juttatja el a szervezet minden egyes sejtjéhez a polarizált fény létfontosságú gyógyító információit, miközben a hagyományos terápiák általában a beteg sejtekre, fertőzések esetében a baktériumok, vírusok elpusztítására koncentrálnak.

Az egész testfelület kezelésekor a polarizált fény biológiai serkentő hatása ? köszönhetően a körülbelül 1 cm-es behatolási mélységnek ? a vérkeringés segítségével gyorsan eljut az emberi szervezet összes sejtjébe, létfontosságú szerveibe és így fejti ki globális hatását annak teljes működésére. Az emberi szervezetben percről-percre keletkező több millió hibás – később komoly betegségekért, rosszindulatú elváltozásokért felelős – sejt felismerésében és leküzdésében főszerepet játszó T-lymphociták a polarizált-fénykezelés hatására jelentős mértékben aktivizálódnak, és ezzel súlyos és kevésbé súlyos betegségek megelőzését teszik lehetővé, illetve elősegítik, gyorsítják a már kialakult betegségek leküzdését.

A vörösvérsejtek megnövekedett oxigénfelvevő-, és megtartó képessége által minden egyes sejthez, szervhez és szervrendszerhez több jut az éltető oxigénből, és ez az izomzat, illetve a létfontosságú szervek számára hatékonyabb fejlődést és működést tesz lehetővé.

A kezelés korszakalkotó eredményeit megalapozó klinikai vizsgálatokban kiemelkedő szaktekintélyű magyar orvosok vettek és vesznek részt. Az eljárást lehetővé tevő berendezés, a Sensolite világszerte szabadalmaztatott orvostechnikai eszköz, amelyben ezer darab speciális fényforrás segítségével előállított polarizált fény gondoskodik a teljes test kezeléséről.

Miután a polarizált-fénykezelés serkenti a természetes védekező mechanizmusokat, ajánlható a rendszeres használat a betegséget megelőző, vagy a gyógyulást gyorsító céllal is. Alkalmazása mindazoknak különösen ajánlott, akik tenni szeretnének valamit egészségük megőrzése, szervezetük erősítése, sejtjeik fiatalon tartása vagy ? betegség esetén ? gyógyulásuk felgyorsítása érdekében. A kezelés nem kötött korhatárhoz ? akár kisgyermek kortól is alkalmazható ?, veszélytelen és mellékhatások nélküli.

Milyen területeken alkalmazható a Sensolite?

A Sensolite alkalmazási spektruma a közérzet-javítástól a hétköznapi panaszokon és általános egészségügyi problémákon át az egészen súlyos betegségekig terjed. A Sensolite polarizált-fényterápia hatásosan alkalmazható megelőzésként, általános közérzet-javító célokra, valamint az állóképesség növelésére, káros mellékhatások nélkül.

Az elmúlt évek klinikai vizsgálatai során igazolást nyert, hogy a polarizált-fényterápia kiválóan alkalmas sebek gyors begyógyítására, a teljes testre kiterjedő, vagy lokálisan jelentkező reumatikus fájdalmak enyhítésére, pszoriázis, öregedési foltok és egyéb bőrproblémák kezelésére, továbbá sportsérülések és kiterjedt égési sérülések gyógyítására. Az eddigi tapasztalatok szerint hatására több esetben felszívódtak a zsírdaganatok. A készülék tesztelésében eddig több száz ember vett részt orvosi felügyelet mellett, gyógyulásuk, állapotjavulásuk igazolja az eljárásban rejlő rendkívüli lehetőségeket.

Használata segíthet az embereknek az influenza elkerülésében még járványos időszakban is, csakúgy, mint a sok éven át szenvedést okozó migrének és más eredetű fejfájások megszüntetésében. A Sensolite javítja a koncentrálóképességet, ezért például vizsgák vagy tárgyalás előtt is ajánlható a használata, mivel serkenti az agy vér- illetve oxigénellátását, azaz javítja az agy működését.

Szóljon hozzá!