ZETApress

hírportál

Robin Cook az Andrássy úton

RC_Jótékony halálEurópai túráján hozzánk is ellátogat Robin Cook amerikai író, az orvosi krimik koronázatlan királya, hogy népszerűsítse Jótékony halál című legújabb regényét. Robin Cook nagy utazó hírében áll, aki többször járt már hazánkban, s ilyenkor szívesen találkozik magyar olvasóközönségével is. Hazánkba látogat Robin Cook, a népszerű orvoskrimik szerzője ? tudtuk meg Jusztinger Brigittától.

Augusztus 8-án, csütörtökön 17 órától lesz a Párizsi Nagyáruház Alexandra Könyvesházának vendége, ahol a Lotz-teremben dedikálja köteteit. Az Alexandra Kiadónál magyar nyelven megjelent legutóbbi kötete ? a Jótékony halál ? áprilisban jelent meg a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra, egy korábbi klasszikus krimi, a Végzetes megoldás újra-kiadásával. A Végzetes megoldás és a Jótékony halál című könyveiben az orvosi krimi műfajának megteremtője két újabb, lebilincselően izgalmas történettel kápráztatja el rajongóit.

RC_Végzetes megoldásA Végzetes megoldás a festői szépségű Bartletbe, egy vermonti kisvárosba vezet bennünket, mely biztos gyógyulást ígér egy fiatal orvos házaspár beteg gyermeke számára. Kezdetben megvalósulni látszik minden álmuk, ám a kislány állapota váratlanul rosszabbra fordul, és eluralkodik rajtuk a rémület, hogy ebben az idillben valami borzalom rejtőzik. Ebben a konfliktusokkal és intrikákkal teli világban elmaradhatatlan gyilkosságok, megmagyarázhatatlan megbetegedések és halálesetek, sőt még rendszeres, erőszakos támadások is borzolják a kedélyeket. Mindennek mi köze lehet a biztosítóhoz, a kórház igazgatótanácsához, a tervezett parkolóberuházáshoz vagy az amerikai haditengerészethez? A Végzetes megoldás végére mindez kiderül.

A Jótékony halál a gátlástalan mohóság, az orvosi visszaélések és a megdöbbentő tudományos felfedezések világának lenyűgöző feltárása, amelyben egy kivételes tehetségű, zárkózott orvostanhallgató lány nyomozni kezd tanára halála kapcsán, s miközben egyre mélyebbre ás a történtekben, súlyos titkokkal és megválaszolatlan kérdésekkel találja szembe magát. Van az emberi kapzsiságnak határa? Vajon mindenki számára szent az emberélet? Elképzelhető, hogy valaki mások halálából próbál hasznot húzni?

Szóljon hozzá!