ZETApress

hírportál

Méhekről Budán

Dolgozó méhekA Bayer Méhvédelmi Program és Méhvédelmi Központ volt az egyik témája a délelőtti sajtótájékoztatónak Budán, a Csörsz utcai Larus Étteremben, mivel a Bayer alapos ismeretekkel és nagy gyakorlattal rendelkezik mind az állategészségügy, mind a növényvédelem területén.

Tevékenységünk alapja a fenntartható mezőgazdaság lehetőségeinek feltárása és az eredmények népszerűsítése. Ennek keretébe tartoznak azok a kutatások, amelyek a méhek egészségének megőrzése irányulnak, valamint olyan korszerű növényvédelmi módszerek kidolgozása, amelyek méhek megóvása célozzák. Holnap kerül a mozikba A méhek világa című film, melyről mi is beszámoltunk április 19-én.

A vállalat a méhek egészségmegőrzéséért érzett elkötelezettségének részeként létrehozta a Bayer Méhvédelmi Programot, amelynek a Bayer Méhvédelmi Központ (Bee Care Center) ad otthont. Ez 2012 júniusában nyílt meg a Bayer CropScience központjában. A Központ feladata a méhek biztonságával és egészségével kapcsolatos tevékenységek, eredmények összegyűjtése és egységesítése, valamint a Bayer és külső partnerekkel közös projektek kidolgozása a méhek és más beporzó rovarok védelme érdekében. A második Méhvédelmi Központ tervezett nyitása 2013. III. negyedévében, az Egyesült Államokban várható.

Bár a méh kolóniák száma világszinten 45%-kal nőtt az utóbbi 50 évben, néhány európai és észak-amerikai országban tapasztalt visszaesés mégis aggodalomra adhat okot. A méhek egészségi állapotát sok különféle tényező befolyásolhatja, így a kártevők, a paraziták, a betegségek, a nem megfelelő táplálkozás, a tartástechnológia,és a klímaváltozás.

A méhek ? és más beporzó rovarok ? elengedhetetlenül fontos szerepet játszanak a virágos növények és gabonafélék beporzásában. Ezért a méhek egészségének védelme mindenki számára fontos kell hogy legyen: a mezőgazdaságban dolgozó gazdáktól és a méhészektől kezdve az állatorvosokon, politikusokon át a hobbikertészekig. A Bayer arra törekszik, hogy a méhek egészségének javításához jelentősen hozzájáruljon.

A sajtótájékoztató előadói és előadásaik: Dr. Gerhard Waltl, Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgató ? Jelen és jövő 2013 (Outlook on our operarüons in 2013). Dariusz Przeradzki, Bayer CropScience üzletágvezető Bayer Bee Care ? Bevezető. Sípos József, Bayer CropScience ? Bayar Bee Care program a gyakorlatban. Dr. Losonca Luca, Bayer Healthcare Pharma ? Mit tehetünk a stroke megelőzéséért? Bokányi Krisztina HR vezető ? Miért vonzó munkahely a Bayer?

A Bayer CropScience

A Bayer nemzetközi nagyvállalat, tevékenységi területei az egészségvédelem, a mezőgazdaság és a csúcsminőségű anyagok előállítása. Az idén a vállalat 150 éve teljesíti küldetését. Bayer: Science For A Better Life, azaz Tudomány egy jobb életért! A Bayer CropScience a Bayer AG mezőgazdasággal foglalkozó üzletága. Éves bevétele 8,383 millió euró (2012) és egyike a világ vezető innovatív agrár vállalatainak, a vetőmag-, a növényvédelmi- és a nem mezőgazdasági jellegű környezet-egészségügyi részlegeivel.

A vállalat széles termékskálája a kiváló minőségű vetőmagoktól, az innovatív növényvédelmi megoldásokon és az extenzív háttér szolgáltatásokig a modern, fenntartható mezőgazdaságot szolgálja. A nem mezőgazdasági jellegű területen a Bayer CropScience széles termékskálát és szolgáltatásokat ajánl a lakossági és üzemi rovar-és rágcsálóirtás területén. Több mint 120 országban van jelen, dolgozóinak létszáma globális szinten húszezer-nyolcszáz fő.

1 hozzászólás

  1. Szép, de mégsem annyira, mert ezek mellett súlyosan méhgyilkos szereket árulnak és ezek piacon tartásáért bármit megtesznek. Kamu, zöldre festésnek tűnik….