ZETApress

hírportál

30 perc az egészségért

Wolf Kati, Janicsák Veca, Kocsis Tibi, az Alma együttes, Kolompos együttes, a Csillagszemű táncegyüttes, az idei X?Faktor sztárjai és Strokes is fellépett ma a SYMA Csarnokban az Egy Csepp Világnapon. Az ingyenes családi rendezvényen a szórakozásé és az egészséges életmódé volt a főszerep. Egyszer élünk, s a cukorbetegség figyelmet követel!

A Nemzetközi Diabétesz Világnap tiszteletére félórás, közös sétát szervezett az Egy Csepp Figyelem Alapítvány délután 15 órától a Dózsa György úti főbejárat elől. A sétát a november 14-i Világnap tiszteletére világszerte megrendezik, és már évek óta hagyomány, hogy Magyarországon az Egy Csepp Világnapon sétálhat bárki azért, hogy ezzel is csatlakozzon a cukorbetegség terjedésének megállítását célzó felhíváshoz. A félórás séta azt jelképezi, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehet mindenki a diabétesz megelőzéséért.

A résztvevők a délutáni akció végén több száz luftballont engedtek a levegőbe, jelképesen eljuttatva mindenkinek a 2012-es Diabétesz Világnap üzenetét: Óvjuk a jövőnket! Egészséges életmóddal, rendszeres mozgással, megfelelő táplálkozással a cukorbetegség úgynevezett 2-es típusa megelőzhető. Ma csaknem 350 millió embert érint a diabétesz világszerte, Magyarországon több mint másfél millió ember cukorbeteg, de a fele nem tudja ezt magáról. A 2012-es Diabétesz Sétához bárki csatlakozhatott.

Szóljon hozzá!