ZETApress

hírportál

Útjaink egymástól

Belső Nóra: Utak egymástól című könyve a tavaly bemutatott Utak egymáshoz című munkájának tulajdonképpeni folytatása és a benne foglaltaknak a továbbgondolása. Témája azonban korántsem annyira biztonságos, mint az említett könyvé ? tudtuk meg Megyeri Zsuzsa Dórától.

Az Utak egymástól a szeretői viszonyokról szól ? azokról a viszonyokról, melyek ugyan, tudjuk jól, átszövik párkapcsolatainkat és kusza hálózatot hoznak létre szerelmi és hűségkapcsolatainkban, mégis tabuként kezeljük őket, és elsősorban erkölcsi szempontok alapján ítélünk róluk, vagy felismerve a szaftos pletyka lehetőségét csámcsogunk rajtuk.
A pszichiáter szakértőként, bölcs, tapasztalatokkal teli nőként és anyaként, irodalomkedvelő és művészeteket értő, figyelmes elemzőként nyúl a témához. Anélkül beszél a ?harmadikról? (netán negyedikről, ötödikről?), hogy pálcát törne történeteinek hősei fölött, vagy példájukat említve maga akarná megmondani, mi helyes, és mi nem az.

Számtalan oldalról közelítve igyekszik kideríteni, párkapcsolataink mely szakaszában bukkanhat fel a ?szerető?, milyen szükségleteket elégíthet ki egy efféle kapcsolat, milyen hiányokra lehet gyógyír, mely feltáratlan, személyiségbeli problémáinkat hozhatja felszínre. Mikor szükségszerű a megjelenése, milyen jelekből következtethetünk a ?harmadik? jelenlétére, mikor rombol, és mely esetekben lehet építő a ?szeretősdi?.

Könnyed a hang, de a mondandó komoly és elgondolkodtató. Szemforgatóknak és a strucc-attitűd híveinek nem ajánlott. Mindenki másnak azonban, aki hajlandó tudomást venni kapcsolataink ezen formájáról, aki tanulni, fejlődni szeretne a könyv által hozott életsorsok példáiból, igen. A könyv bemutatója 15-én, csütörtök este 18 órakor lesz a Mammut Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltjában, ahol a szerzővel Oláh Andrea, a Klubrádió munkatársa beszélget. Az este folyamán bemutatják Megyeri Zsuzsa Dóra: Párban szép című könyvét is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Párban szép az élet | ZETApress

Szóljon hozzá!