ZETApress

hírportál

Száz év, száz ország

Aligha él Magyarországon olyan felnőtt, aki ne ismerné a több mint 100 esztendős Richter Gedeon Gyógyszergyárat. A multinacionális vállalat a gyógyszergyártás mellett, kutatásfejlesztéssel, marketinggel is foglalkozik. Termékeit a világ mintegy 100 országának lakosaihoz eljuttatja.

A Richter Gedeon Nyrt. ötvözi a magyar gyógyszergyártás tradícióit, a modern technológiai csúcsminőséggel. Az anyavállalaton kívül még öt másik országban működnek leányvállalatai. Tevékenységével hozzájárul a régió és a magyar gazdaság fejlődéséhez, versenyképességének javításához. Célja az emberi élet minőségének javítása. A Richter cég sikerének titka az értékes szaktudás, az évszázados tapasztalatok. Az alapító Richter Gedeon gyógyszerész 1901-ben szerzett ipari engedélyt gyógyszerek előállítására. Mindig nagy hangsúlyt fektetett a nemzetközi kapcsolatokra, a minőségre és a fejlesztésre.

A Richter az egyetlen olyan hazai, mára multinacionális gyógyszercég, amely megőrizte függetlenségét, és külföldi szakmai befektető nélkül magyar irányítással működik. A döntések során a magyar nemzetgazdaság érdekeit veszi figyelembe. Közel ötezer embernek ad munkahelyet. A Richter új társaságok alapításával is bővítette termelő vállalatai körét Oroszországban, Indiában, Lengyelországban, Németországban, Romániában, de ezen kívül képviseleti irodái, kereskedelmi leányvállalatai vannak szerte a világban.

Sokunkban ez a név a szponzort, a támogatót idézi fel, mivel a Richter Gedeon Nyrt. szívesen áldoz bevételéből arra, hogy hozzájáruljon a lakosság egészségtudatosságának formálásához. Gyakran lehet számítani különböző rendezvényeknél támogatására csakúgy, mint a közelmúltban a MÚOSZ Életmód szakosztályának rendezésében megtartott Életmód Nap esetében is.

Az említett esemény sok ismert terápiás területről ajánlott újdonságot, de a sebkezelésre is hozott hatékony, korszerű és elérhető árú terméket Curiosa néven. Ez, a gyógyszertárakban már kapható cink-hialuronát tartalmú gél hámosító tulajdonságának köszönhetően meggyorsítja a sebek gyógyulását. Azáltal, hogy a sebet nedvesen tartja, biztosítja a sejtvándorlást, ugyanakkor gátolja, hogy mikroorganizmusok kerüljenek a sebbe. Így elkerülhető a sebek felülfertőződése. Alkalmazása gazdaságos. Elegendő vékony rétegben felvinni a megtisztított sebfelületre. Kisebb sebek esetén a kötszer használatát is feleslegessé teszi.

Ha meggondoljuk, milyen gyakran fordul elő főleg gyermekeinkkel nyaralás idején, hogy egy-egy lehorzsolt térd, könyök, tenyér, stb. következtében tartósan le kell mondaniuk a fürdőzés, úszás örömeiről, akkor feltétlenül érdemes beszerezni és magunkkal vinni a Curiosa seb gélt, melynek különleges gondoskodása már a nevében is garantált. Én mindenesetre eredményesen használtam, használom, és szívesen ajánlom másnak is! ? javasolta Szunyogh Ildikó.

Szóljon hozzá!