ZETApress

hírportál

Könnyen? Fogyok? Verseny?!

Sokunkkal előfordult már, hogy belefáradt a kilók elleni küzdelembe, hogy a hatékony és tartós testsúlycsökkenés helyett csak rövid-távú eredményeket ért el. A plusz kilókkal küszködők közül sokan képtelenek egyedül megbirkózni a feladattal, és idő előtt feladják a diétát. E probléma megoldására, és a fogyni vágyók segítésére jött létre a Könnyen Fogyok Program. A program a rövid-távú diéták helyett segítséget és életmódváltást kínál.

A Magyar Elhízás-tudományi Társaság támogatásával létrejött Könnyen Fogyok Program célja, hogy olyan komplex életmódváltást ajánljon a fogyókúrázóknak, ami a diétás étrend és a rendszeres mozgás betartása mellett az orvosi segítségre is hangsúlyt helyez. Segítséggel könnyebb a fogyás! ? vallják a szakemberek.

Egy magyar felmérésben ötszáz, korábban már fogyókúrázó személyt kérdeztek meg testsúlycsökkentő módszereiről. A felmérés megkérdezettjei szerint a sikertelenség legfőbb tényezője (a válaszadók 95 százaléka jelölte ezt meg) a gyors fogyókúra volt, és a megkérdezetteknek csak 12 százaléka kért segítséget háziorvosától, szakorvoshoz pedig csak a fogyni vágyók hét százaléka fordult.

Fontos hangsúlyozni, hogy csak a testsúly fokozatos, hosszú távú csökkentésével érhetünk el tartós sikert, amihez feltétlenül szükséges az érintett életmódjának megváltoztatása is. Az életmód sikeres megváltoztatásában elengedhetetlen szerepe van az orvosnak, amivel a már említett felmérésben részt vevő fogyni vágyók kétharmada is egyetértett. Egyfelől szakértelmével segít a megfelelő étkezés, és az adott egyén számára ideális mozgásforma és annak időtartama meghatározásában. Ezzel ? az esetleges túlzások elkerülése révén ? nem pusztán segít, de óvja is az érintett hosszú távú egészségét.

Másrészről a legtöbbünknél egy szakértő (orvos) által elmondottaknak ? különösen ha ez számonkéréssel (kontroll vizitekkel) is társul ? lényegesen nagyobb a hatékonysága és a motiváló ereje. Végezetül hangsúlyozni kell a lelki támogatás fontosságát is, amiben szintén segítséget tud nyújtani a háziorvosunk.

A mostani kezdeményezés során a Társaság egy három hónapig tartó versenyt hirdet annak érdekében, hogy minél több túlsúllyal küzdő ember szánja rá magát a változtatásra. Az érintettek a www.konnyenfogyok.hu weboldalon jelentkezhetnek a versenyre, másrészt a portálon egy átgondolt, hosszútávra szóló testsúlycsökkentő program megvalósításhoz szükséges hasznos információkkal, és tanácsokkal találkozhatnak.

Már most ki kell emelni, hogy a vetélkedés tárgya nem a ki-mennyit-milyen gyorsan ad le hozzáállás, hanem az olvasók, látogatók által megszavazott versenyzők ? történet, próbálkozás, fénykép, blogbejegyzés ? lesznek a győztesek. Nyertes lesz mégis minden résztvevő, mert a részvétel feltétele a három hónap alatt öt százalékkal csökkenő testsúly.

A vetélkedő nyereményei is a már elért eredmény kiteljesítését támogatja, ugyanis stílustanácsadónk átváltoztatja annak a három szerencsés résztvevőnek a külsejét, akik testsúlyuk legalább 5 százalékától megszabadulnak a 3 hónapos időszak alatt, és akikre egyben a legtöbb szavazat érkezik képeik és internetes bejegyzéseik alapján. Mindezeken túlmenően ? szintén a hatékony fogyás támogatása jegyében ? az első 300 résztvevő egy lépésszámlálót kap ajándékba.

A részvétel három egyszerű lépése

Legfontosabb a regisztráció weboldalukon. A jelentkezőknek minimum három fényképet kell feltölteniük magukról a verseny időtartama alatt. Legalább 3 alkalommal internetes naplót kell vezetniük a honlapon. A vetélkedés fő célja, hogy a honlapon található hasznos szolgáltatások, valamint orvosi segítség igénybevételével, az információk és tanácsok átgondolásával minél több fogyni vágyót bíztasson életmódja és szokásai megváltoztatására. A program nem kúraszerű diétás módszereket, hanem hosszú távú megoldást kínál a túlsúllyal küzdőknek.

Az információs weboldalon az életmód átalakításához hasznos szolgáltatásokkal igyekszik a program segíteni az érintettek munkáját. Az orvosi irányítással végzett fogyókúrához kapcsolódóan orvos-kereső rendszer áll az érintettek rendelkezésére, illetve az oldalon feltett kérdésekre szakértő válaszol.

Mindezeken túl a program különleges fontosságot tulajdonít a lelki támogatásnak, hiszen könnyebben alakíthatunk ki újfajta életmódot, ha terveinket, sikereinket, vagy éppen a kudarcainkat megosztjuk sorstársainkkal. Egy Amerikában végzett felmérés eredményei alapján azoknak a fogyókúrázóknak, akiket családjuk, barátaik támogatnak, sokkal könnyebb véghezvinniük elhatározásukat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Már hatszázan fogynak könnyen

Szóljon hozzá!