ZETApress

hírportál

Új gyógyszer cukorbetegeknek

Az MSD Magyarország Kft. és az EGIS Nyrt. a cukorbetegség kezelésében egy új terápiás lehetőséget kínáló, innovatív hatóanyagot mutatott be délelőtt a Hemingway Étteremben. A diabétesz világszerte 246 millió embert sújt, és az érintettek száma folyamatosan növekszik. A cukorbetegség ma már nem halálos kór, azonban a szövődmények megjelenését késleltető megfelelő vércukorszint folyamatos biztosítása a betegek kétharmadánál nem megoldott.

A most Magyarországon is bemutatkozó, a korábbi gyógyszerektől eltérő hatásmechanizmuson alapuló terápiás lehetőség segíti a gyógyító orvost a hatékonyabb kezelésben, és az eddigi eredmények szerint a szövődmények kialakulását is késleltetni képes. Ezzel a 2-es típusú, azaz időskori jóindulatú cukorbetegség gyógyítható.

A sajtóbeszélgetésen Winkler Gábor professzor, a Magyar Diabetes Társaság jelenlegi és Jermendy György professzor, a korábbi elnöke, Farsang Csaba professzor, a Magyar Hypertonia Társaság örökös tiszteletbeli elnöke, Karádi István professzor, a Magyar Atherosclerosis Társaság alelnöke, Gabriele Herpel-Grom, az MSD Magyarország Kft. ügyvezető-igazgatója és Gál Péterné, az EGIS Gyógyszergyár Nyrt. vezérigazgatója vett részt. Örömmel újságolták, hogy az új szer a gyógyszertárban már kapható, szakorvosi javaslatra a háziorvos is felírhatja, és havi adagja alig párezer forint.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Mérjen és éljen!

Szóljon hozzá!