ZETApress

hírportál

Gyógyítható az érelmeszesedés

Védőoltással gyógyítható az érelmeszesedés ? vallja Dr. Horváth István, aki sikertörténeteiről számolhat be: Felfedezett egy új antitestet, megtalálta az antitest és az AS közti összefüggést, felismerte az AS valódi kiváltó okát és feltalált egy antigént (oltóanyagot) amivel megelőzhető és gyógyítható az AS.

Az emberi oltásra alkalmas oltóanyagot önkipróbálással több, mint 20 országban alkalmazták, nem hivatalosan. A tudományos és egészségügyi sikertörténet után viszont várat magára viszont a politikai sikerre vivés és a politikai sikert követően a gazdasági siker.

Szív- és érrendszeri betegségek ma a világon a leggyakoribb halált okozó megbetegedések. Magyarországon évente 15 ezer, Európában több százezer 45-65 éves fiatalember hal meg keringési betegségben. Az emberek életét életminőségét menthetné meg az oltóanyag, amelyet kifejlesztettek. Felfedezték az anti-koleszterin antitestet (ACHA), és feltalálták az oltóanyagot, amivel az antitestnek a termelését lehet fokozni. Igazolták, hogy az ACHA fontos szerepet játszik a koleszterin anyagcserében.

Az elmúlt évtizedek alatt többször változott a keringési betegségek tudományos megítélése. Régóta ismeretes az összefüggése a koleszterinnel. 1980-ig az AS-t kiváltó koleszterint, a táplálékkal felvett anyagnak gondolták. 1980-2000-ig hirdették, hogy Chlamydia fertőzés okozza a plakkok kialakulását. 2000-től hivatalosan a magas koleszterin szint az érelmeszesedés okozója. Ez az elmélet már a megszületésekor is sántított, mert voltak magas koleszterin szinttel élő egészségesek, és viszonylag alacsony vér-koleszterin szinttel élő érelmeszesedésben szenvedők.

Elméletük szerint az érelmeszesedés oka a koleszterin anyagcsere zavara. A zavart az váltja ki, hogy csökken az ACHA termelése, és a vérben hiány keletkezik belőle. A hiány következtében a sejtek nem tudják felvenni a ?rossz koleszterinnek? nevezett (LDL) részecskékben található koleszterint, amit a vérben lévő falósejtek az artériák érfalába visznek és ott atheromák, zsír-daganatok alakulnak ki a koleszterint felvevő simaizom sejtekből. Ezek a ?daganatok? a plakkok, érszűkületet, érelzáródást okozhatnak. Feltalálták az oltóanyagot, ami az ACHA termelését fokozza. A növekvő antitesttermelés megelőzheti és visszafejlesztheti a már kialakult plakkokat. Az oltóanyag hatékonyságát a feltaláló és számos orvos önkipróbálással igazolta.

Dr. Horváth István több évtizedig az Országos Bőr- és Nemi-kórtani Intézetben vezető beosztásban dolgozott. Meghívott kutatóként két évet az Egyesült Államokban, fél évet Moszkvában dolgozott. A Treponema leporis felfedezése mellett több gyógyászati találmány fűződik a nevéhez. Találmányait számos nemzetközi fórumon kitüntették.

Oltóanyaga a 2005-ös Genfi Találmányi Világkiállításon aranyérmes lett. A Párizsi Világkiállításról a kiállítótársak aranyérmét nyerte el. A Moszkvai Világkiállításon bronzérmes lett a művér. A Brüsszeli Világkiállításról az antidecubitus ágya tért haza éremmel, s mindhárom találmánya szabadalom lett. A Budapesten rendezett Feltalálók Olimpiáján aranyéremmel tüntették ki.

1 hozzászólás

  1. Majd ezt is elviszik az országból, mint annyi nagyszerű magyar találmányt?