ZETApress

hírportál

Egészségkonferencia a II. Világtalálkozón

A II. Magyar Világtalálkozón a számtalan érdekes előadásból, kiállításból nehéz volt választani július 7-én, szombaton, de megkíséreltük! A visszajelzések szerint is magas színvonalú volt aznap a Magyarsághíd Egészség Konferencia ? tudatta Dr. Turcsán Mihály.

Dr. Szalontai Éva konferencia-igazgató megnyitójával 11 órakor kezdődött, aki hangsúlyozta, hogy szinte hagyomány már ez az Egészségkonferencia. Volt a múlt évben Lellén és ez évben is Budapesten, sőt a III. Magyar Világtalálkozón is lesz. Szalontai Éva kiemelte a konferencia célját: bemutatni az egészséges életmódot, az egészséget, ami nélkül semmink sincs, ami életünk legfontosabb értéke.

A Konferencia célja az is, hogy felhívjuk a figyelmet értékes magyar egészségügyi szakembereinkre, feltalálóinkra, a kiemelkedő magyar szakterületekre, a bel- és a külhoni érdeklődők, szakemberek, az egészségturizmus, az egészségügyi világpiac számára. A Konferencia levezető-elnöke Dr. Horváth István orvos, biológus, MTA doktor, feltaláló a New York-i Tudományos Akadémia tagja volt, számtalan egészségügyi tanulmány, szakkönyv többnyelvű szerzője. A Világtalálkozón megjelent Hungarikum könyvben is szerepel.

Az Egészségkonferencia előadói

Dr. Schuster András, szakorvos, természetgyógyász: Az értelem az érzelem a szellem és a test harmóniáját, az öregedés lassítását hirdette. Molnár Marianna, kutató, az Élet és Energia Cég tulajdonosa kiegészítette Schuster András előadását. Fő témája: A sugárzások mérése, sugárzásvédelem, a mikrokörnyezet jelentősége volt. A Németh és Futás Kft. vezetője, Futás Levente segítségével az amerikai, az ausztrál és a magyar húskutatók szerint a legegészségesebb vörös-hús, az emuhús érdemeit méltatta Sztankó Bernadett.

Dr. Sebestény Andor, a londoni Birodalmi Rákkutató Intézet tudományos kutatója, professzora ? mikor sok fehér köpenyes éppen Nyugaton keres boldogulást ? hazatelepült és itthon, Magyarországon folytatja kutatómunkáját. A több országban használt, személyes rákdiagnosztikát ismertette.

Csehné Váradi Mária, sportoktató és főiskolai egészségtan tanár: A kevéssé ismert ETKA-jógát és inkontinenciát elemezte. Test- és Egészségkultúra Stúdiójában tanfolyamra is várja az érdeklődőket, a várandós nőket, a gerinc-prosztata problémákkal küszködőket. Mária Helman, a Holttengeri Sóbarlang tulajdonosa: Ismertette, hogy milyen betegségeket gyógyít, előz meg a Holttengeri sóbarlang.

Dr. Kiss-Szóllinger Attila, szülész, nőgyógyász, fizioterápiás szakorvos a Medmis Intézetből: Bemutatta az IBR-SYSTEM berendezést, amely az emberi szervezetet a maga komplexitásában vizsgálja. Tóth Ágnes, gyógymasszőr, manuálterapeuta, bölcsész: A fülgyertya egészségügyi és relaxációs hatásait, ősmagyar vonatkozásait, a Naturhelix márkanevű fülgyertya nemzetközi jelentőségét ismertette.

Kravár Krisztina, a Magyarország Önért! ? projekt tulajdonosa: Célja, hogy Magyarország ne csak a fogorvoslás területén kerüljön az egészségturizmus és a világ figyelmébe. Európa gyógy-turizmusában fontosabb helyet is elfoglalhatna Magyarország! Gaál László: A Flavon max cég, alapító tulajdonosa: Magyarországon gyártja termékeit, adózik és ad munkát. A világ különböző pontjain forgalmazza termékeit, most indult el az USA felé.

Dr. Khaled Nashwan, sebész, az érszűkületet megelőző és gyógyító Nashwan Parasound készülék feltalálója, a készülék a 2006-os év találmánya volt, nemzetközi díjat nyert. Az emeleti előadóterem hamarosan zsúfolásig megtelt a bel- és külföldi szakemberekkel, érdeklődőkkel. Volt például Erdélyből, Kárpátaljáról, Angliából, Svédországból. A Konferencián sok kérdés talált válaszra, az érdeklődők nehezen engedték el a szakértő előadókat. Az Egészség Konferencia július 14-én ér véget egy térítésmentes egészségtúrával Mátraderecskére, ahol orvosi segítséggel a résztvevők megtapasztalják a szén-dioxid gyógy-gázfürdőt (mofetta) és az iszapos reumafürdőt.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Svéd magyarok a II. Világtalálkozón | ZETApress

Szóljon hozzá!