ZETApress

hírportál

Zalában sincs pénz

Mindig felháborít, ha azt olvasom, hogy kórházi osztályokat zárnak be, kórházi ágyak csökkennek, amikor egyre több a beteg. A jó szakorvosaink, szakápolóink elmennek Angliába, Ausztriába, Németországba, stb, ahol tárt karokkal várják őket ? írta egy zalaegerszegi olvasó.

Aki nem feküdt még kórházban, az nem is tudja, mennyi minden rakódik az egészségügyiekre. Az orvos egész nap a betegek között van, esetleg műt, és utána még beosztják ügyeletbe. Sok esetben 20-30 beteg jut egy ápolóra, aki egész műszak alatt robotol. Rohan a frissen műtött beteghez, ágytálat visz, ágyat húz, stb.

Azt gondolom, hogy ezek az emberek azok, akiket igazán megilletne a rendes fizetés. De hallottam olyat, hogy kezdő orvos 70-90 ezret visz haza. Ez szégyen. Ugyanakkor egy kistelepülés polgármesterének pl. 250 ezer a bruttó fizetése, plusz költségtérítés. Az országgyűlési képviselőknek meg a csillagos ég a kiegészítésekkel a díjuk.

A képviselőink csak azért felelnek, hogy egyik vagy másik gombot nyomják meg. Ha rosszat nyomnak, akkor sincs egyéni felelősségük. Senki nem vonja kérdőre őket, ha rossz döntést hoztak. De az orvost be lehet perelni, mert műhibát követett el. Ha jobban meg lennének fizetve, nem kellene annyit magánrendelniük, és kipihentebben kezdhetnék a másnapi munkát a rendelőben, vagy a műtőben.

Azt látom, hogy ebben az országban a pocsékolás a pocsékolás hátán megy, amire meg igazán költeni kellene (egészségügy, oktatás), arra nincs pénzt. Ott bezárunk, összevonunk, nem számít, mi lesz. Amire kellene, arra nincs pénz ? fejeződik be a zalaegerszegi olvasó levele. Soraival egyetértünk, csak azt nem tudjuk, hogy miért nem tesznek helyben a létszámhiány ellen? Miért kellett a folyamatos álláshirdetésük ellenére május közepén elküldeni a jelentkezőt? Lehet, hogy a Zala Megyei Kórházban szándékosan létszámhiányra játszanak?

Szóljon hozzá!