ZETApress

hírportál

Az újságírók egészségéért

Ma már a második alkalommal került sor az újságírók Életmód Napjának megrendezésére és az egészségügyi szűrésére, amely az egészséges életmódot állította a több száz újságírót érintő program középpontjába.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Életmód szakosztálya rendezvényére meghívást kaptak más hazai újságíró szervezetek is, így minden magyar újságíró számára lehetőség nyílt ? többek között ? a szűrőkamionban 24 féle azonnal kiértékelt vizsgálatra, véradásra, kardiológiai-, hipertónia-, tüdőgyógyászati- és stressz vizsgálatokra. Az eseményen a Szinapszis Egészségügyi Piackutató ismertette legújabb kutatási eredményeit. Az egészséges életmód témájában születő újságírói teljesítményeket 2013-tól Életmód-díjjal ismerik el.

A Vörösmarty utcai Sajtóházában, délelőtt 10-kor kezdődött orvos szakmai előadások keretében szó esett az időszerű népegészségügyi fejlesztésekről, a rákdiagnosztika korszerű eszközeiről, a PET/CT-ről és a Cardio/CT-ről, a melanoma-vizsgálat szükségességéről, az érelmeszesedésről, az alvásbetegségek gyógyításáról, a táplálkozás és a személyre szabott életmód fontosságáról.

Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, az Életmód Nap fővédnöke elismerését fejezte ki az önkéntes véradóknak, akik a legnagyobb hazai humanitárius szervezet munkájának eredményeként naponta több mint 1800 véradót toboroznak országszerte, hogy a szükséges vérkészletek folyamatosan, egyenletes ütemezésben rendelkezésre álljanak. Habsburg György elismerését fejezte ki a MÚOSZ Életmód Nap szervezőinek is.

Tóth Károly, a MÚOSZ elnöke az előadások előtt tartott sajtótájékoztatón bejelentette: a Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók Egyesülete Életmód-díjat alapít azoknak az újságíróknak az elismerésére, akik a legfigyelemreméltóbb újság-, rádió- vagy tévériportot jelentetik meg az egészséges életmódról, az egészséges életmódot segítő vállalkozásokról. A hatvanezer forintos pénzjutalommal járó Életmód-díjat először a 2013-as Életmód Napon adják át.

A MÚOSZ 2. Életmód Napjának a Magyar Vöröskereszt mellett az Emberi Erőforrás Minisztérium (EMMI) Népegészségügyi főosztálya, az Európa Nemzeti Egészségvédelmi Program, valamint a Napidoktor.hu egészségügyi portál is a partnerei voltak. Orvos szakmai támogatók és előadók: Dr. Lengyel Zsolt igazgató főorvos ? Pozitron-Diagnosztika Központ, Dr. Harmos Ferenc ? MelanomaMobil, Dr. Horváth István, az MTA doktora, a New York-i Tudományos Akadémia tagja, Molnár Andrea dietetikus, Kiss Károly ? Sportvitalitás, Dr. Rácz György alvás szakértő ? Benyovszky Orvosi Központ, Dr. Filippo Ongaro űrorvos ? Quintess Egészségközpont, Nádasdi Sándor ? Vitalexpert, Csehné Váradi Mária ?Test- és Egészségkultúra Stúdió, Dr. Pusztai Erzsébet orvos, életvezetési coach és Kloczl György ? Magnetovital.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Száz év, száz ország | ZETApress

Szóljon hozzá!