ZETApress

hírportál

Zalában sem különbek

Emlékeznek még arra a győri üzemorvosra, aki márciusban egy 3 évtizeddel korábbi észak-magyarországi mentős kartonhoz ragaszkodott a kórházi felvételhez? Nos, Zalaegerszegen is igyekeznek mondva csinált indokkal távol tartani a jelentkezőket ? írta egy olvasónk.

A Zala Megyei Kórház honlapján folyamatosan keresnek szakápolókat. Nemrég magam is jelentkeztem, s az ápolási igazgatónő elmondta, hogy a Kardiológián és az Intenzív osztályon is van hely. Személyes beszélgetésre hívott ? folytatódott a levél. Tegnap délelőtt fel is kerestem, s ekkor ért a meglepetés. ? Van hely mindkét osztályon, de a szakközépiskolásoknak van fenntartva. Június közepén végeznek, nyáron pihennek, s szeptemberben fogom őket felvenni. Ezt Önnek meg kell várnia, így október előtt nem alkalmazhatom. Hívni fogom, ha szükségem lesz a munkájára! ? mondta.

Ősszel melyik osztályra jöhetek? ? kérdeztem. Elmondtam, hogy szakmai múltam és képzettségem alapján mindkét osztály érdekel, de szívesen lennék a Szívsebészeten kardiotechnikus is! Újabb válasza szintén meglepett. ? Bármelyik szóba jöhet, hisz naponta lépnek ki a nővérek, mindig vannak üres helyek, de nem kell mindet betöltenünk. A hirdetést is hamarosan levesszük a honlapról, mert feleslegesen van fenn ? felelte. Ezután már mit is kérdezhettem volna, dolgom végezetlenül elballagtam.

Az eset kapcsán sok mindent nem értek. Miért kell szándékosan létszámhiánnyal működtetni az osztályokat? Talán így akarnak béremelést kicsikarni a központi költségvetésből? Miért kell a betegeket csökkent létszámmal ellátni, miért kell a dolgozókat erőn felül dolgoztatni ahelyett, hogy az üres helyeket feltöltenék? Miért kell őszig várni a felvétellel, hiszen a nyári szabadságolások idején amúgy is kevesebben dolgoznak az osztályokon? S mivel 3-4 hónapos próbaidővel vennék fel a közalkalmazottakat, ez épp szeptember elejéig, a frissen végzettek munkába állásáig tartana. Ha mindenképp őket akarnák alkalmazni, a most belépőket a próbaidő végén el lehetne küldeni, a nyári beosztást viszont kellő nővérlétszámmal lehetne megtervezni. Kár, hogy Nyugat-Dunántúlon nem így vélekednek! ? fejeződik be olvasónk levele.

2 hozzászólás

  1. Ápoló/ápolónői állást hirdet a Zala Megyei Kórház mától a közszféra állásportálján. A pályázatot július 23-ig kell benyújtani, s augusztus elsején lehet kezdeni. Kérdés csak az, hogy tényleg fel akarnak-e venni valakit, vagy csak megszokásból hirdetnek? Honlapjukon is folyamatosan keresik a szakápolókat, holott nekem azt mondták, hogy mielőbb leveszik onnan. Az ápolási igazgatónő az újabb álláslehetőségről a május 15-i ígérete ellenére ?elfelejtett? értesíteni. Ki érti ezt?