ZETApress

hírportál

Biotechnológusok Bázelben

Novartis Nemzetközi Biotechnológiai Tábor 2012-ben is: három napos szeminárium kiválasztott diákoknak a Novartis központjában, Svájcban. Exkluzív szeminárium augusztus 27-29-én a Novartis svájci központjában, amely bepillantást enged a biotechnológia és a gyógyszeripar legújabb trendjeibe.

Egy kiválasztott, tudományos vagy üzleti területeken mester, PhD és post-doktori tanulmányaikat folytató diák (bachelor, master, doctoral, post-doctoral) képviselheti Magyarországot az eseményen Bázelben. Jelentkezési határidő: 2012. június elseje. A Novartis 2012-ben ismét tanúbizonyságát teszi a kutatás és innováció iránti elkötelezettségének a Nemzetközi Biotechnológiai Tábor (BioCamp) megrendezésével. A résztvevőknek páratlan lehetőségeket nyújtó 3 napos rendezvény 2012. augusztus 27-29-e között kerül megrendezésre a vállalat svájci, bázeli központjában.

A tábor célja, hogy a világ különböző egyetemeinek legkiválóbb hallgatói megismerkedhessenek és közelebb kerülhessenek a biotechnológia szakterületéhez. A feltörekvő tehetségeknek Bázelben lehetőségük nyílik találkozni a svájci központú Novartis vezetőivel, valamint a biotechnológia területén tevékenykedő szakemberekkel ? tudtuk meg Nagy Ákostól.

A nagyhírű egyetemekről kiválasztott 60 diák a szemináriumon megismerkedhet a biotechnológia legújabb trendjeivel és kihívásaival, valamint kapcsolatba kerülhet az iparág kiváló tudósaival. A diákok képet kaphatnak a különböző készítmények más tudományterületekre való hatásairól is, bepillantást nyerhetnek a Novartis kutatólaboratóriumaiba, és első kézből szerezhetnek ismereteket egy biotechnológiai cég alapításáról és működtetéséről. Az érdeklődő diákok többet megtudhatnak a programról és a jelentkezés feltételeiről a weboldalukon. A legfontosabb kiválasztási feltételek között a diákok tudományos teljesítménye, angoltudása és a tanulmányokon kívül folytatott tudományos tevékenysége, munkássága szerepel.

A Novartis

A Novartis olyan egészségügyi megoldásokat kínál, melyek világszerte a betegek és társadalmak növekvő szükségletei célozzák. A Novartis változatos portfólióval igyekszik kielégíteni ezen igényeket: innovatív gyógyszerek, szemészeti készítmények, megfizethető árú generikus gyógyszerek, megelőző védőoltások és diagnosztikai készítmények, nem vényköteles gyógyszerek és állatgyógyászati készítmények.

A Novartis az egyetlen vállalat, mely vezető szerepet tölt be mindezen területeken. 2011-ben a Novartis csoport forgalma 58,6 milliárd dollár volt, míg kutatás-fejlesztésre az elmúlt évben mintegy 9,6 milliárd dollárt fordított csoportszinten. A svájci, bázeli székhelyű Novartis csoport a világ 140 országában van jelen, és világszerte 124 ezer főt foglalkoztat.

Szóljon hozzá!