ZETApress

hírportál

Kedvenc patikám 2012-ben

A tavalyi elsöprő sikerre való tekintettel a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége (MOSZ) ? a Roche Magyarország Kft. támogatásával ? ismét kampány felhívást tettek közzé a Kedvenc patikám-cím elnyerésére ? tudtuk meg, a délelőtti sajtótájékoztatón a Kempinski Hotelben.

A szavazatokért versenybe szállhat az ország bármely területéről minden aktív patika, gyógyszertár, melyekre idekattintva, illetve a médiában található kérdőívek kitöltésével és beküldésével lehet szavazni. A kampány legfontosabb célja ezúttal is a betegek patikai szolgáltatásokkal való elégedettségének felmérése. Ismételten a patikai munkára és a szolgáltatást igénybe vevő betegek érdekeire kívánja felhívni a figyelmet, illetve feltérképezni az elégedettséget befolyásoló tényezőket.

A sajtótájékoztatón Dr. Szalai Margit, a MOSZ Felügyelő Bizottságának elnöke és Dr. Fodor Enikő, a MOSZ Budapesti Szervezetének elnöke kiemelte, hogy a patikákban dolgozók legfőbb feladata a felelősségteljes gondoskodás és az egészségmegőrzés elősegítése. Ez csak úgy valósulhat meg, ha a patikában dolgozók és a betegek között kialakul egyfajta bizalmi viszony. A Kedvenc patikám-kampány legfőbb feladatának tekinti ennek a viszonynak a kialakítását és erősítését.

Az egészségügyi ellátás alappillérei a gyógyszertárak, amelyekben naponta 650 ezer gyógyszerész?beteg találkozó valósul meg. Rendkívül fontos felismerni az itt előforduló minőségbeli problémákat, felmérni a betegek igényeit, megismerni a problémáikat, és a lehető legjobb minőségű személyre szabott gyógyszerészi tanácsadást nyújtani nekik. Magyarországon a gyógyszerészek felkészítése a gyógyszerészi gondozásra 2002 óta zajlik, azóta igyekeznek mind jobban áthelyezni a fókuszt a gyógyszer-centrikus szemléletről a beteg-centrikusságra.

A kampány főtámogatója ezúttal is a Roche Magyarország. Képviseletében Dr. Hodossy Lajos divízióvezető elmondta, hogy a Roche hisz abban, hogy a gyógyítás a személyre szabottság felé fog elmozdulni. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó viszony kialakítása a gyógyszerészek, a patikák és a betegek között, hogy aztán a gyógyszerészetek ? mint a Roche szakmai partnerei ? segíteni tudjanak a specifkus készítmények megalkotásában.

A szavazás teljesen anonim módon történik, így a résztvevőknek semmilyen személyes adatot nem kell megadniuk. Azok között, akik mégis megadják adataikat, a főszervező Nero Solution Kft. értékes Wellness utalványt sorsol ki, ezzel is erősítve az egészségközpontú szemléletet. A kampány, a szavazatok leadási ideje szeptember 30-ig tart, a díjátadójára az Év gyógyszerésze 2012-címhez hasonlóan október 12-én, Siófokon kerül sor a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége XXII. Kongresszusán.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pályáznak a gyógyszerészek | ZETApress

Szóljon hozzá!