ZETApress

hírportál

Üzemorvosi anomália

Sajnos tegnap délelőtt nem tudtam elintézni a győri szakrendelőben az üzemorvosi alkalmassági vizsgálatomat. Az ok számomra is érthetetlen: a főorvosnő ragaszkodott a mentőknél 32 éve négy megyével odébb hagyott egészségügyi kartonomhoz! ? panaszolta olvasónk.

Hiába mondtam, hogy nekem nincs olyanom, s náluk még a ’70-es évek második felében dolgoztam, hajthatatlan maradt. Közölte, hogy kérjem el tőlük, s ha megkaptam, kérjek tőle új vizsgálati időpontot telefonon, melyre hozzak egy kis üvegben vizeletet is! ? folytatódott a levél.

Nem hiszem, hogy az észak-magyarországi mentőállomáson még őrzik a kartonomat. Azóta már náluk is átszervezések történtek, megyei helyett regionálissá vált az irányítás. Azt sem értem, miért kéne ezért több száz kilométert utaznom, hiszen azóta több kórházban is dolgoztam, s az 1988-89-es Hepatitis-oltásaim igazolását is bemutattam, amit egy dél-dunántúli műveseállomás ápolójaként kaptam.

A korábbi mentőzésem is csak úgy derült ki, hogy a szakképesítésnél a mentőápolóit is megmondtam az érettségi és az általános ápolói és asszisztensi mellett, s ekkor kérdezte meg az üzemorvos, hogy mentőztem-e valahol? Most már tudom, hogy le kellett volna tagadnom! Vagy akkor talán mást talált volna ki? Így aztán hiába vártak a megyei kórház Kardiológiáján, ahol mától ápolnom kellene a betegeket ? fejeződik be olvasónk levele.

Mit tehet mindehhez a főszerkesztő? ? Nehezen értem, hogy a létszámhiánnyal küzdő egészségügyben miért kellett lehetetlenné tenni egy jelentkező munkába állását. Azt sem hiszem, hogy a győri kórházban a ?jó zsaru ? rossz zsaru? leosztás van divatban: az igazgatónő mindenkit kedvesen fogad, s csak később, az üzemorvosi rendelőben nyeleti le a keserű pirulát a főorvos asszony azzal, akit nem akarnak felvenni! Nem hiszem, hogy a jóhiszemű jelentkezők ezt érdemelnék!

3 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mennyi az egymillió? | ZETApress
  2. Zalában sem különbek | ZETApress
  3. Téves volt a diagnózis! | ZETApress

Szóljon hozzá!