ZETApress

hírportál

Biztos mentés télen is

Az UNIQA Biztosító negyven darab Continental típusú téli gumiabroncsot ajándékozott ma délelőtt az Országos Mentőszolgálatnak a Markó utcában, hogy a segítség gyorsan és biztonságosan megérkezzen a szükséges helyre, akár esik, akár fúj. Ezeket tíz rohamkocsira fogják felszerelni, míg a pótkerék egyelőre mindegyiken négy évszakos gumi marad.

Mint Göndöcs Zsigmond főigazgató-főorvos elmondta, harminc rohamkocsijukból eddig már húszon téli abroncs volt, s a többi tízen most cserélik le a négy évszakos gumikat télire. Ertl Pál, az UNIQA igazgatósági tagja arról is beszélt, hogy rövidesen újabb tíz gumi érkezhet, s akkor az ötödik keréken is téli abroncs lesz.

Már négyéves az együttműködés az OMSZ és a biztosító között, és az UNIQA nem csak a kötelező, de a casco biztosításban is partnerük. Ertl Pál kérdésemre nagyon megdicsérte a mentőgépkocsi-vezetőket. Állandó továbbképzésen vesznek részt, sajáthibás balesetet nem okoznak, így ideális partnerek a biztosításban. Igaz, hogy a közlekedési partnerektől nem függetleníthetik magukat, de a defenzív vezetési stílusuk következtében könnyen kivédik a másik fél hibáit is.

A biztosító most azt tervezi, hogy partnerei GPS-szel felszerelt autóit pánikgombbal látja el, mellyel közvetlenül a Mentőknek lehet jelezni, akiket azután a műhold irányít a baleset, vagy rosszullét színhelyére. Tervezik, hogy a Rendőrséget és a Katasztrófavédelmet is bevonják a rendszerbe, így a műszaki mentés, vagy a rendőri segítség is hamarább érkezik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Mert veszíteni tudni kell!

Szóljon hozzá!