ZETApress

hírportál

Pályáztat a Liga

Az év onkológusa ? az én orvosom-díjra pályázhatnak orvosuknak a betegek ? tudtuk meg a Magyar Rákellenes Ligától. Egy betegség gyógyítása lehet teljesen személytelen; egy beteggel való törődésnek azonban teljesen személyre szabottnak kell lennie! ? vallotta F. W. Peabody.

A Magyar Rákellenes Liga igen fontosnak tartja, hogy a betegek és orvosaik között bizalmas, jó kapcsolat legyen. A betegség nem egyenlő az elesettséggel, a kirekesztettséggel. Méltó módon, felemelt fejjel viselni a bajt csak úgy lehet, ha a társadalom, de legfőbb képen az orvostársadalom részéről kellő megértést, odafigyelést, támogatást kap a beteg. Ennek nagyon sokszínű formája létezik, a hivatalos gondozástól kezdve, a türelmes, felvilágosító tájékoztatáson keresztül, a lelki segítségnyújtásig. Orvosaink odaadó, áldozatkész munkájáért, mellyel sokaknak segítenek életük nehéz pillanatában, fejezzük ki tiszteletünket és hálánkat.

A Liga kérése, hogyha Ön is így érez onkológusa iránt, mert különösen sokat tett az Ön vagy hozzátartozója felgyógyulásáért, írja meg nekik történetét és tegyen javaslatot arra, hogy kié legyen Az év onkológusa ? az én orvosom-díj. Olyan, lehetőleg géppel írt pályaműveket várnak, amelyek legalább 2500 karakter terjedelműek, de felső határ nincsen. A legtöbb szavazatot kapott orvos kapja meg a Dr. Dollinger Gyula-emlékdíjat.

Bírálati szempont, hogy a Párizsi Charta által javasolt alapelvek megvalósítását jól példázza: Hitet tett az emberséges kezelés és a minőségi rákbeteg ellátás mellett, egyenlő partnerként kezelve a rákos megbetegedésben szenvedő embereket. Hangsúlyozta az új orvosi kutatások fontosságát, illetve azt, hogy ezek a kutatási eredmények minél hamarabb utat találjanak a klinikai területre.

A pályázat jeligés. Minden pályázót írásban értesítenek, ezért arra kérik a szerzőket, hogy pályamunkájukra a jelige feltüntetése mellett a nevüket, címüket, telefonszámukat is írják meg egy lezárt borítékban. A beküldött történeteket megjelentetik a Magyar Rákellenes Liga honlapján. A beküldő ehhez való hozzájárulását a pályázaton történő részvétellel megadottnak tekintik. A pályaműveket postai úton, nyomtatott formában, vagy Microsoft Word programban elmentve, CD-n várják február 28-ig. Címük: Magyar Rákellenes Liga, 1507 Budapest, Postafiók: 7. A borítékra írják rá: Az év onkológusa ? az én orvosom!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Pályázat a rák ellen

Szóljon hozzá!