ZETApress

hírportál

Médiabaki

Evelin kruppos, a karácsonyt kórházban tölti. A megyei önkormányzat elnöke neki, és betegtársainak ajándékokkal kedveskedett a gyermekosztályon ? kezdte beszámolóját az egyik megyei lap tudósítója. A rovatvezető keveset tudott a légúti betegségekről ? a bölcsészkaron inkább a helyesírást tanították ?, ezért gyorsan belejavított. Evelin Kruppos a karácsonyt kórházban tölti ? írta át a híradást, mert azt hitte, Krupposnak hívják a kislányt.

Az anyag a szerkesztőhöz került. Nem lesz jó ez a németes név! Mit szól majd az olvasó, ha megtudja, hogy az önkormányzati keretből egy külföldi beteget ajándékoztak meg? ? gondolta. Gyorsan átírta a szöveget, mely ezután már így kezdődött: Kruppos Evelin a karácsonyt kórházban tölti.

A szöveg a tervezőszerkesztőhöz került, aki megkezdte az oldal tördelését. A főszerkesztő is figyelte a munkát. Hogyan lehet ezt a kislányt teljes nevén nevezni? ? jutott eszébe hirtelen. A fiatalkorú bűnözőket is csak kezdőbetűkkel illethetjük a lapban, mert nekik is vannak emberi jogaik. A beteg gyermek sem lehet kivétel ? gondolta ?, s máris belejavított. A tudósítás a másnapi lapban így kezdődött: K. Evelin a karácsonyt kórházban tölti.

Szóljon hozzá!