ZETApress

hírportál

Zenével a gyermekekért

Mától december 14-ig vetítik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) kisfilmjét a Minimax és Megamax csatornákon. A Zenével a gyermekekért-kampány keretében bemutatják az NGYSZ munkáját bemutató rövidfilmet ? tudtuk meg Pethő Zsófitól.

A nyolc perces anyag a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi tevékenységét, ezen belül is a Teréz körúti rendelőben folyó terápiás munkát mutatja be a gyermekek számára is érthető és figyelemfelkeltő módon. A Gyermekmentő munkájához kapcsolódóan a Péterfy Bori&Love Band készített egy dalt és hozzá egy videoklipet, amely a filmmel párhuzamosan szintén mától december 14-ig lesz látható a két gyerekcsatornán.

A Gyermekmentő Szolgálat 2002 szeptemberében nyitotta meg rendelőjét a Teréz körúton, ahol jelenleg gyermekgyógyászati és gyermek-neurológiai szakrendelés folyik elsősorban óvodás és kisiskolás korú, magatartási problémákkal, tanulási zavarokkal küszködő illetve autista, rászoruló gyermekek részére. A rendelőben gyógypedagógus, gyógytornász, gyermek-pszichoterapeuta és gyermek neurológus dolgozik.

A speciális eszközökkel felszerelt tornateremben, a hazánkban még kevésbé ismert Ayres-terápia alkalmazásával is fejlesztik a gyerekeket. A hat fős rendelőt Dr. Büki György gyermek neurológus irányítja. Tavaly összesen 3802 terápiára, szülői konzultációra és vizsgálatra került sor, míg ez év október 31-ig ez a szám elérte a 2500-at. A Gyermekmentő Szolgálat munkájáról bővebb információ idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!