ZETApress

hírportál

Egészségmozgalom a Béresnél

Tizenkét megyéből érkeztek a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány első, öt- és tízezer fős településeknek kiírt felhívására az egészségtervek. A beadási határidőig huszonhat magyarországi település készítette el közösségi igényeken alapuló pályázatát, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Az Alapítvány tavasszal kiírt felhívására olyan közösségi alapon kidolgozott egészségterveket várt, amelyek megvalósításával a települések lakóinak egészségét, életminőségét lehet fenntartható módon javítani. Az egészségtervet készítő településeket stratégiai terv és cselekvési program kidolgozására buzdították. A közösségeket segítve a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány egészségterv készítő képzést tartott, a pályázatok elkészítéséhez pedig folyamatos online és telefonos elérhetőséget is biztosított az érdeklődőknek.

Megyéink kétharmada képviselteti magát a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány közösségi pályázatán. A beérkezett pályázatok számát tekintve kiemelkedő a Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek aktivitása, de nagy volt az érdeklődés Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár megyéből is. A pályamunkák összesen tizenkét megyéből érkeztek. A cselekvő összefogáson alapuló programtervek értékelése és a pályázati anyagok szakmai elbírálása még hátra van. A nyilvános eredményhirdetésre november 27-én kerül sor.

A Béres Egészség Hungarikum pályázatának díjazottjai maximum kétmillió forint összegű támogatást kapnak, amiből a települések az egészségterv-ötleteiket valósíthatják meg. Az Alapítvány a jövőben is figyelemmel kíséri a nyertes települések aktivitását, és a legsikeresebben és példaértékűen megvalósított egészségtervek alapján Béres Egészség Hungarikum modelltelepüléseket nevez meg. Az Egészségmegőrzés a közösségekben pályázatról további részletek itt olvashatók.

Szóljon hozzá!