ZETApress

hírportál

Népesedés Világnap a Tétényiben

Az 1989 óta július 11-e a Népesedés Világnapja. A NEFMI Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős Államtitkársága idén ismét arra kívánja ráirányítani a figyelmet, hogy a gyermek születése áldás és öröm ? tudtuk meg a Tétényi Úti Kórház Szülészetén.

Áldás és öröm nemcsak a közeli és tágabb családnak, de az egész társadalomnak, a teljes nemzetnek is, hisz a felmerülő problémák természetes orvoslását épp a születésszám növekedése jelentheti, ami egyszerre az egyéni és a családi boldogság forrása is. Az öröm pedig azon kevés dolgok egyike, amely nem fogyatkozik, sőt inkább sokasodik azzal, ha szétosztják.

Soltész Miklós államtitkár és csapata így jó szívvel csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezéséhez, mely épp azt tűzte ki céljául, hogy aki részesülhet a gyermekáldás örömében, ossza szét közvetlen környezetében ezt a boldogságot, ossza meg a körülötte élőkkel is gyermeke születésének örömét. Mottójuk: Oszd meg örömödet másokkal!

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium segít kézzelfoghatóvá tenni ezt a kezdeményezést. Mostantól minden édesanya a kórházban kézhez kap a PromoBox nevű ingyenes csomagban egy ajtódíszt ? Simon András grafikájával ?, melyet otthona bejárati ajtajára függesztve jelezheti a külvilágnak kisbabája érkezését, családja örömét. Szeretnének hagyományt teremteni, s remélik, hogy minél több ajtón és házon jelennek majd meg babaköszöntő szalagok és zászlók, és egyre többen, egyre többször örülhetünk a megszületett gyermekeknek.

Szóljon hozzá!